Consiliul Local Gorgota a semnat Declarația de Reunire cu Basarabia

28 Mar 2018 21:44
Consiliul Local Gorgota a semnat Declarația de Reunire cu Basarabia
Si Consiliul Local Gorgota a semnat Declarația de Reunire cu Basarabia. In actul semnat pe 27 martie se specifica urmatoarele:

"Consiliul Local Gorgota:
1. Își exprimă solidaritatea deplină față de toate Consiliile Locale, Raionale și Județene din Republica Moldova Și România care și-au afirmat deschis aspirațiile de reîntregire națională;
2. Indeamnă toate unitățile administrativ teritoriale din Republica Moldova și România să urmeze cu încredere și curaj acest exemplu de demnitate națională;
3. Condamnă pactul Ribbentrop-Molotov, Încheiat întreURSS, la 23 august 1939, pact care a dus la anexarea Basarabiei , la arestări și execuții publice, la deportări în masă, la infometare și deznaționalizare;
4. Solicită Parlamentelor Republicii Moldova și României se emită o declarație comună privind reîntregirea țării și a neamului romanesc după care să elibereze și să aprobe în regim de urgență un pachet de legi privind unirea Basarabiei cu România, astfel:
“Generația de azi are datoria morală de a lupta pentru aceleași idealuri apărate cu prețul vieții lor de înaintașii noștri. Poporul român nu poate sărbători Centenarul Marii Unirii fără o parte din teritoriile românești care au făcut obiectul marii sărbători de la Alba Iulia, în 1918. Să facem tot ce stă în puterea noastră pentru reîntregirea țării în anul centenar 2018.

O sărbătoare adevărata a poporului român poate avea loc în aceleași condiții din 1918. Nu trebuie să uităm suferințele trecutului, chinurile fraților, părinților și bunicilor noștri care au luptat pentru pământul acesta romanesc umiliți prin lagărele sovietice, de unde unii nu s-au mai întors. Mai mult, împotriva voinței lor, fraților din Basarabia au fost rupți de la trupul patriei istorice prin voia lui Hitler și a lui Stalin.
Prin prezenta declarație ne asociem demersurilor primarilor din Republica Moldova, Basarabia, de a lupta pentru recunoașterea valabilității Actului Unirii citit de Bistrițeanul Iuliu Hossu, de la 1 decembrie 1918. Ne exprimăm dorința de a sărbători împreună Centenarul Marii Uniri fără ca pământul romanesc să aibă graniță la Prut. Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Sursa foto: captura video Facebook Primaria Gorgota

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237