Consultare publică privind proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea criteriilor de acordare a bursei "Bani de liceu" și a cuantumului aferent acestei burse

12 Jul 2018 17:43
Consultare publică privind proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea criteriilor de acordare a bursei "Bani de liceu" și a cuantumului aferent acestei burse
Ministerul Educației Naționale (MEN) a lansat în consultare publică, astăzi, 12 iulie, proiectul de Hotărâre a Guvernului prin care se majorează cuantumul sprijinului financiar acordat beneficiarilor Programului național de protecție socială "Bani de liceu", precum și plafonul venitului/membru de familie, plafon nemodificat din septembrie 2004.
Astfel, prin proiectul inițiat și supus consultării publice , unul dintre obiectivele urmărite prin această măsură fiind reducerea abandonului școlar.suma acordată fiecărui beneficiar crește de la 180 lei/lunar la 250 lei/lunar
Totodată, având în vedere necesitatea corelării plafonului de acordare a sprijinului cu situația economică actuală - salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată fiind, începând cu ianuarie 2018, de 1.900 lei lunar - valoarea acestui plafon crește, la rândul său, de la 150 lei la 500 lei/membru de familie.
Indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul în programul "Bani de liceu" pentru un număr mai mare de potențiali beneficiari.

Sursa foto: http://subversiv.info

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677