Contractul pentru centrul cultural din Baicoi va fi semnat in curand! Aceasta presupune, printre altele, si constructia unui cinematograf, singurul realizat de o primarie dupa Revolutie - FOTO

08 Jul 2020 20:37
Primaria orasului Baicoi va semna zilele acestea contractul pentru unul dintre cele mai ambitioase proiecte ale actualei conduceri a administratiei locale. Vorbim despre realizarea, din fonduri europene, a unui centru cultural unic in Prahova, pe spațiul fostului spital de hepatită din localitate. Terenul respectiv, situat in apropierea primariei, are un trecut deosebit, a fost domeniu boieresc, apartinand printesei Cleopatra Trubețkoi. Aceasta a fost căsătorită cu prințul Serghei Trubețkoi, nepotul țarului Nicolae I fost colonel în armata rusă în 1828.
Centrul cultural presupune refacerea unei vechi construcții la care se vor pastra elementele arhitecturale, dar și ridicarea unei clădiri noi. Astfel, în vechea clădire reconsolidată se vor desfășura ateliere de pictură, teatru, muzică, instrumente muzicale, dansuri și un club al pensionarilor. Asta în timp ce în clădirea nouă va exista o bibliotecă modernă, osală de spectacole cu o capacitate de 400 de locuri, o sală de cinematograf tot cu 400 de locuri și o sală de conferințe. Astfel, Primaria Baicoi va fi singura administratie publica din judet si probabil printre singurele din tara care dupa Revolutie incoace va deschide un cinematograf.
Același proiect presupune și modernizarea curții ce se întinde pe o suprafață de 7000 m² unde vor fi montate băncuțe și vor fi amenajate alei. Totodată, în cadrul aceluiași proiect sunt prinse amenajarea de trotuare și piste de biciclete care vor porni de la Centrul Cultural si vor continua pe străzile Baicului, Popa Șapcă, Primăverii, Morii, astfel se ajunge în cartierul Tufeni și se revine pe străzile Tufenilor, Horia, Republicii, Unirii la Centrul Cultural. Vor fi aproximativ 15 km de piste de biciclete și trotuare".
Investiția se ridică la aproxinativ 13 milioane de lei. Lucrarile vor dura aproximativ doi ani.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677