Contractul pentru centrul cultural din Baicoi va fi semnat in curand! Aceasta presupune, printre altele, si constructia unui cinematograf, singurul realizat de o primarie dupa Revolutie - FOTO

08 Jul 2020 20:37
Primaria orasului Baicoi va semna zilele acestea contractul pentru unul dintre cele mai ambitioase proiecte ale actualei conduceri a administratiei locale. Vorbim despre realizarea, din fonduri europene, a unui centru cultural unic in Prahova, pe spațiul fostului spital de hepatită din localitate. Terenul respectiv, situat in apropierea primariei, are un trecut deosebit, a fost domeniu boieresc, apartinand printesei Cleopatra Trubeţkoi. Aceasta a fost căsătorită cu prințul Serghei Trubeţkoi, nepotul țarului Nicolae I fost colonel în armata rusă în 1828.
Centrul cultural presupune refacerea unei vechi construcții la care se vor pastra elementele arhitecturale, dar și ridicarea unei clădiri noi. Astfel, în vechea clădire reconsolidată se vor desfășura ateliere de pictură, teatru, muzică, instrumente muzicale, dansuri și un club al pensionarilor. Asta în timp ce în clădirea nouă va exista o bibliotecă modernă, osală de spectacole cu o capacitate de 400 de locuri, o sală de cinematograf tot cu 400 de locuri și o sală de conferințe. Astfel, Primaria Baicoi va fi singura administratie publica din judet si probabil printre singurele din tara care dupa Revolutie incoace va deschide un cinematograf.
Același proiect presupune și modernizarea curții ce se întinde pe o suprafață de 7000 m² unde vor fi montate băncuțe și vor fi amenajate alei. Totodată, în cadrul aceluiași proiect sunt prinse amenajarea de trotuare și piste de biciclete care vor porni de la Centrul Cultural si vor continua pe străzile Baicului, Popa Șapcă, Primăverii, Morii, astfel se ajunge în cartierul Tufeni și se revine pe străzile Tufenilor, Horia, Republicii, Unirii la Centrul Cultural. Vor fi aproximativ 15 km de piste de biciclete și trotuare”.
Investiția se ridică la aproxinativ 13 milioane de lei. Lucrarile vor dura aproximativ doi ani.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8375 0.0016
USD Dolarul SUA 4.0949 0.0198
GBP Lira sterlina 5.3607 -0.0072
CHF Francul elvetian 4.4794 -0.0110
XAU Gramul de aur 271.0003 2.5291