Controale în gările din Prahova dar și la puncte de colectare a deșeurilor metalice

14 Nov 2019 12:52
În perioada 13 " 14 noiembrie 2019, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, a participat la o acțiune, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, având ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice.

Peste 2.500 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră au acționat pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportulferoviar,telecomunicații, aprovizionarea cu electricitate, petrol și gaze naturale, transport și depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranților ilegali și verificarea legalității transportului / depozitării mărfurilor periculoase.
S-a acționat în trenurile de persoane și marfă, în stațiile și triajele feroviare, precum și în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracțiunilor vizate. De asemenea, au fost vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice.
Totodată, au fost efectuate verificări și la centrele de colectare materiale feroase și neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică.
La acțiune au participat și reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, jandarmi și polițiști locali.
Astfel, la nivelul județului Prahova, au fost efectuate controale în 12 stații de cale ferată, precum și în 12 trenuri de persoane sau mărfuri și au fost verificate 30 de puncte de colectare a deșeurilor metalice.
Au fost legitimate 201 persoane și au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, fiind totodată reținute 5 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare, pentru abateri la regimul rutier.
Cu ocazia verificărilor efectuate la un centru de colectare a deșeurilor feroase si neferoase situat în comuna Păulești, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei, fiind constatate nereguli privind borderourile de achiziții.
Un alt agent economic din comuna Măgureni, a fost sancționat contravențional cu amendă de 500 lei, pentru neînregistrarea cantității de 226 kg material feros, aceasta fiind totodată ridicată în vederea confiscării.
Acțiunile organizate de Poliția Română, în primele 9 luni ale lui 2019, pentru prevenirea și combaterea furturilor de metale au avut ca rezultat ridicarea în vederea confiscării a 63 de tone de metale feroase și 12,6 tone metale neferoase (cupru), respectiv 1.167 de tone de mărfuri periculoase și 42,5 tone deșeuri periculoase.

sursa IJP Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677