Controale în Prahova, în centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, piețe, târguri, magazine, terase și instituții publice

17 Oct 2020 13:58
Controale în Prahova, în centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, piețe, târguri, magazine, terase și instituții publice
În acest weekend, polițiștii împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și instituții cu atribuții de control, sub coordonarea Instituției Prefectului, actionează atât în uniformă, cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, anunta Politia Prahova.

Astfel, potrivit IJP Prahova, polițiștii acționează în centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, piețe, târguri, magazine, terase și instituții publice.

Astfel, la nivelul județului Prahova, în ultimele 24 de ore au fost executate 25 de acțiuni punctuale și au fost verificate peste 1590 de persoane și peste 220 de autovehicule.

În total, au fost aplicate peste 320 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 57.000 de lei.

Reamintim tuturor ca obiectivul nostru nu este acela de a sancționa, ci de a veghea la respectarea legii, însă abaterile de la prevederile legale în vigoare nu vor fi tolerate.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Pe parcursul activităților de control, polițiștii aduc la cunoștința cetățenilor necesitatea, dar și obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise din județul Prahova, cum ar fi: piețe, târguri/oboare, gări, autogări, stații pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepția persoanelor care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante și a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare social și având în vedere Hotărâre nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Politia Prahova ne aminteste si de TELVERDE " 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID"19.

Foto arhiva

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Felicitări, cu seriozitate și perseverență, mereu se va ridica valoarea liceului, a cadrelor didactice și a absolvenților lui !
Sunt una din multele chimiste care su avut o ca idol. I am fost vecina si prietena de peste 30 ani. Cu toate ca nu am fost eleva domniei sale ne a unit in aceasta prietrnie pasiunea pentru chimie. Un specialist in a preda chimia tinerlor intr un mod original care te făcea sa iubesti aceasta materie. Lucra pentru editarea manualelor cu pasiune si dedicare cum nu am intalnit in lunga mea activitate de project manager in proiectarea instalatiilor din rafinarii. A fost un om de o moralitate desavarsita. profesorul Olga Petrescu = profesorul Nenitescu, pentru noi chimistii. Stimata Doamna si prietena Olga imi vei lipsi. Dumnezeu sa te aibă in paza. Sa ajungi cu liniste in lumea vesniciei.
Doamna profesoară Olga Petrescu a fost sufletui întâlnirii noastre de 45 de ani de la terminarea liceului.Imi exprim regretul pentru pierderea pe care am suferit-o noi toți elevii Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiesti Dumnezeu s-o odihnească în pace.
Curs valutar
EUR Euro 4.9259 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0492 -0.0308
GBP Lira sterlina 5.7056 0.0286
CHF Francul elvetian 4.4955 0.0014
XAU Gramul de aur 239.1391 0.3671