Controale în Prahova, în centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, piețe, târguri, magazine, terase și instituții publice

17 Oct 2020 13:58
Controale în Prahova, în centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, piețe, târguri, magazine, terase și instituții publice
În acest weekend, polițiștii împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și instituții cu atribuții de control, sub coordonarea Instituției Prefectului, actionează atât în uniformă, cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, anunta Politia Prahova.

Astfel, potrivit IJP Prahova, polițiștii acționează în centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, piețe, târguri, magazine, terase și instituții publice.

Astfel, la nivelul județului Prahova, în ultimele 24 de ore au fost executate 25 de acțiuni punctuale și au fost verificate peste 1590 de persoane și peste 220 de autovehicule.

În total, au fost aplicate peste 320 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 57.000 de lei.

Reamintim tuturor ca obiectivul nostru nu este acela de a sancționa, ci de a veghea la respectarea legii, însă abaterile de la prevederile legale în vigoare nu vor fi tolerate.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Pe parcursul activităților de control, polițiștii aduc la cunoștința cetățenilor necesitatea, dar și obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise din județul Prahova, cum ar fi: piețe, târguri/oboare, gări, autogări, stații pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepția persoanelor care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante și a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare social și având în vedere Hotărâre nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Politia Prahova ne aminteste si de TELVERDE " 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID"19.

Foto arhiva

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677