Controale la secțiile ATI din cadrul spitalelor din județ

17 Nov 2020 10:22
Controale la secțiile ATI din cadrul spitalelor din județ
De ieri, echipe mixte din care fac parte și specialiști în prevenire din cadrul ISU Prahova desfășoară controale la secțiile ATI din cadrul spitalelor din județ. Controalele vor viza respectarea normelor în vigoare privind apărarea împotriva incendiilor, anunță ISU Prahova.
De altfel, anul acesta pompierii au mai verificat unități sanitare din Prahova.
”În vederea prevenirii situațiilor de urgență, în lunile ianuarie si februarie, la nivelul unității noastre au fost întreprinse o serie de măsuri menite să consolideze nivelul de protecție la nivelul comunităților.
Astfel, inspectorii de prevenire au derulat activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unitățile sanitare cu paturi, cu suprafața peste 600 mp.
Pe lângă identificarea şi înlăturarea potențialelor neconformități pe linia apărării împotriva incendiilor, colegii noștri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât acesta să-şi însușească și să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le transmită utilizatorilor.
Inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au desfășurat un număr de 37 de controale, dintre care 4 au fost inopinate. Din cele 37 de obiective, 5 obiective funcționau fără deținerea autorizației de securitate la incendiu, deși era obligatorie deținerea acestui document.
Pe timpul desfășurării acestor controale, pompierii militari au constatat o serie de deficiențe care au fost fie remediate pe loc, fie sancționate și luate măsuri de rezolvare a lor în cel mai scurt timp.
Numărul total de deficiențe constatate a fost de 242, dintre care 101 au fost sancționate.
Urmare a acestor probleme descoperite de către inspectori pe timpul controalelor, în funcție de gravitatea lor și de principiul gradualității, s-au aplicat 22 de amenzi contravenționale în cuantum de 97.500 de lei și 220 de avertismente.
Pe timpul controalelor de specialitate au fost executate 46 activități de informare preventivă si 37 de exerciții de evacuare și intervenție în caz de incendiu, la locul de muncă, fiind implicați aproape 1261 de oameni.
Activitatea pompierilor se derulează în sprijinul şi pentru cetăţean, iar obiectivele prioritare ale instituţiei noastre sunt orientate spre eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă”, arată ISU Prahova.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8703 -0.0029
USD Dolarul SUA 4.0980 -0.0033
GBP Lira sterlina 5.4738 -0.0082
CHF Francul elvetian 4.4902 -0.0168
XAU Gramul de aur 239.0541 -7.0572