Crescătorii de animale din Comarnic ies vineri în stradă. La protest vor fi aduse și sute de oi

02 Nov 2017 19:08
Primaria Comarnic aduce la cunostinta cetatenilor ca vineri 03.11.2017, intre orele 10.00 – 19.00, ca urmare a cererilor survenite din partea asociatiilor crescatorilor de animale: Asociatia Crescatorilor de Animale Comarnic prin presedinte Bosman Octavian, Asociatia Crescatorilor de animale Comarnic prin presedinte Oancea Carmen plus asociatii de profil din localitatile invecinate, va avea loc o adunare publica in orasul Comarnic (trotuar partea stanga – traseu Gura Beliei – Comarnic).
Totodata se face apel la ONG-urile care militeaza pentru protectia animalelor sa participe la aceasta adunare publica. Impreuna cu crescatorii de animale pot identifica solutii la problemele cu care se confrunta in prezent aceasta breasla din Comarnic.

Iata comunicatul de presă al crescătorilor de animale:
Având în vedere atacurile repetate și pagubele făcute de animalele sălbatice în gospodăriile din Comarnic, Asociația Crescătorilor de Animale Comarnic împreună cu Asociația Crescătorilor de Animale Păsări și Producătorilor Agricoli Pleșuva au decis să ia atitudine și vor organiza mâine un miting de protest.
Manifestarea se va desfășura pe DN1, vineri 3 noiembrie 2017, între orele 10:00 și 19:00, pe raza localității Comarnic. La acest eveniment și-au anunțat prezența peste 50 de fermieri din Comarnic care vor aduce un număr de peste 500 de oi, dar și fermierii localităților învecinate care se confuntă cu aceleași probleme.
Prin acest miting se dorește atragerea atenției autorităților cu privire la problema animalelor sălbatice care pare a fi scăpată de sub control. Din luna iulie până în prezent numai pe raza localității Comarnic au avut loc 19 evenimente (atacuri ale urșilor) care s-au soldat cu omorârea a peste 50 de animale, dar și cu vătămarea unei personae. Într-unul dintre cazuri ursul chiar a încercat intrarea în locuință spărgând un geam.
Pe lângă cele 19 evenimente înregistrate la Primăria Comarnic au fost nenumărate cazurile în care animalele sălbatice, urși sau mistreț după caz, au atacat gospodăriile, au omorât animale, au rupt gardurile, au stricat recoltele oamenilor, dar aceștia nu au făcut sesizare la organele competente.
Este un ultim semnal de alarmă pe care locuitorii din această zonă îl trag pentru a opri continuarea acestei situații care poate aduce în continuare grave prejudicii locuitorilor și poate avea de asemenea și victime umane.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767