Crescătorii de animale din Comarnic ies vineri în stradă. La protest vor fi aduse și sute de oi

02 Nov 2017 19:08
Primaria Comarnic aduce la cunostinta cetatenilor ca vineri 03.11.2017, intre orele 10.00 – 19.00, ca urmare a cererilor survenite din partea asociatiilor crescatorilor de animale: Asociatia Crescatorilor de Animale Comarnic prin presedinte Bosman Octavian, Asociatia Crescatorilor de animale Comarnic prin presedinte Oancea Carmen plus asociatii de profil din localitatile invecinate, va avea loc o adunare publica in orasul Comarnic (trotuar partea stanga – traseu Gura Beliei – Comarnic).
Totodata se face apel la ONG-urile care militeaza pentru protectia animalelor sa participe la aceasta adunare publica. Impreuna cu crescatorii de animale pot identifica solutii la problemele cu care se confrunta in prezent aceasta breasla din Comarnic.

Iata comunicatul de presă al crescătorilor de animale:
Având în vedere atacurile repetate și pagubele făcute de animalele sălbatice în gospodăriile din Comarnic, Asociația Crescătorilor de Animale Comarnic împreună cu Asociația Crescătorilor de Animale Păsări și Producătorilor Agricoli Pleșuva au decis să ia atitudine și vor organiza mâine un miting de protest.
Manifestarea se va desfășura pe DN1, vineri 3 noiembrie 2017, între orele 10:00 și 19:00, pe raza localității Comarnic. La acest eveniment și-au anunțat prezența peste 50 de fermieri din Comarnic care vor aduce un număr de peste 500 de oi, dar și fermierii localităților învecinate care se confuntă cu aceleași probleme.
Prin acest miting se dorește atragerea atenției autorităților cu privire la problema animalelor sălbatice care pare a fi scăpată de sub control. Din luna iulie până în prezent numai pe raza localității Comarnic au avut loc 19 evenimente (atacuri ale urșilor) care s-au soldat cu omorârea a peste 50 de animale, dar și cu vătămarea unei personae. Într-unul dintre cazuri ursul chiar a încercat intrarea în locuință spărgând un geam.
Pe lângă cele 19 evenimente înregistrate la Primăria Comarnic au fost nenumărate cazurile în care animalele sălbatice, urși sau mistreț după caz, au atacat gospodăriile, au omorât animale, au rupt gardurile, au stricat recoltele oamenilor, dar aceștia nu au făcut sesizare la organele competente.
Este un ultim semnal de alarmă pe care locuitorii din această zonă îl trag pentru a opri continuarea acestei situații care poate aduce în continuare grave prejudicii locuitorilor și poate avea de asemenea și victime umane.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0005
USD Dolarul SUA 4.1525 0.0261
GBP Lira sterlina 5.3881 0.0139
CHF Francul elvetian 4.5548 0.0172
XAU Gramul de aur 253.0990 1.0791