Crescătorii de animale din Comarnic ies vineri în stradă. La protest vor fi aduse și sute de oi

02 Nov 2017 19:08
Primaria Comarnic aduce la cunostinta cetatenilor ca vineri 03.11.2017, intre orele 10.00 " 19.00, ca urmare a cererilor survenite din partea asociatiilor crescatorilor de animale: Asociatia Crescatorilor de Animale Comarnic prin presedinte Bosman Octavian, Asociatia Crescatorilor de animale Comarnic prin presedinte Oancea Carmen plus asociatii de profil din localitatile invecinate, va avea loc o adunare publica in orasul Comarnic (trotuar partea stanga " traseu Gura Beliei " Comarnic).
Totodata se face apel la ONG-urile care militeaza pentru protectia animalelor sa participe la aceasta adunare publica. Impreuna cu crescatorii de animale pot identifica solutii la problemele cu care se confrunta in prezent aceasta breasla din Comarnic.

Iata comunicatul de presă al crescătorilor de animale:
Având în vedere atacurile repetate și pagubele făcute de animalele sălbatice în gospodăriile din Comarnic, Asociația Crescătorilor de Animale Comarnic împreună cu Asociația Crescătorilor de Animale Păsări și Producătorilor Agricoli Pleșuva au decis să ia atitudine și vor organiza mâine un miting de protest.
Manifestarea se va desfășura pe DN1, vineri 3 noiembrie 2017, între orele 10:00 și 19:00, pe raza localității Comarnic. La acest eveniment și-au anunțat prezența peste 50 de fermieri din Comarnic care vor aduce un număr de peste 500 de oi, dar și fermierii localităților învecinate care se confuntă cu aceleași probleme.
Prin acest miting se dorește atragerea atenției autorităților cu privire la problema animalelor sălbatice care pare a fi scăpată de sub control. Din luna iulie până în prezent numai pe raza localității Comarnic au avut loc 19 evenimente (atacuri ale urșilor) care s-au soldat cu omorârea a peste 50 de animale, dar și cu vătămarea unei personae. Într-unul dintre cazuri ursul chiar a încercat intrarea în locuință spărgând un geam.
Pe lângă cele 19 evenimente înregistrate la Primăria Comarnic au fost nenumărate cazurile în care animalele sălbatice, urși sau mistreț după caz, au atacat gospodăriile, au omorât animale, au rupt gardurile, au stricat recoltele oamenilor, dar aceștia nu au făcut sesizare la organele competente.
Este un ultim semnal de alarmă pe care locuitorii din această zonă îl trag pentru a opri continuarea acestei situații care poate aduce în continuare grave prejudicii locuitorilor și poate avea de asemenea și victime umane.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677