Creștere cu 30% a numărului turiștilor străini care vizitează Prahova!

03 Oct 2017 11:49
Creștere cu 30% a numărului turiștilor străini care vizitează Prahova!
La încheierea sezonului de vară, Prahova rămâne în topul destinaţiilor preferate de români, numărul turiştilor străini fiind în creştere. Din luna mai și până în septembrie, nu mai puţin de 143.000 de turişti au poposit în Prahova pentru a-şi petrece aici vacanţa, în comparaţie cu anul trecut, când au sosit în judeţ în jur de 135.000 de turişti. Turiştii romani au rămas constanţi în preferinţele lor, înregistrând atât anul acesta cât şi anul trecut un număr de aproximativ 111.000.

Turiștii străini care au ales sa petreacă vacanța în județul Prahova în sezonul ce tocmai s-a încheiat au fost mai mulți în comparație cu anul trecut, procentul de creștere fiind de 30%. Anul acesta au vizitat județul nostru peste 31.000 de turiști străini, față de 23.000 anul trecut.

Foarte căutata a fost Valea Prahovei, preferate fiind stațiunile Sinaia, Bușteni și Azuga unde turiștii au putut vizita obiective precum Castelul Peleș, Castelul Cantacuzino, mănăstiri, muzee și diferite expoziții. De asemenea turiștii au putut alege din puzderia de trasee montane de diferite dificultăți, iar pentru cei dornici de distracție au existat nenumărate festivaluri și concerte.

În zona oraşului Campina şi a staţiunii Breaza turiştii s-au bucurat de concedii liniştite, beneficiind de multitudinea de trasee de cicloturism şi concursuri dedicate pasionaţilor de ciclism, cât şi de festivaluri aproape în fiecare weekend. În zona Poiana Campina şi Telega, turiştii au avut parte de beneficiile naturale ale acestor zone: aer puternic ionizat, linişte, şi tratament cu apele sărate din zonă, tratament de altfel foarte căutat şi apreciat pentru proprietăţile curative.

“Per total a fost o vară reuşită în Prahova. Faptul că numărul de turiști străini este în creștere ne bucură și reprezintă o dovadă clară că a crescut calitatea serviciilor oferite de operatorii din industria turistică, eforturile noastre de promovare începând sa dea roade. Ne pregătim acum de sezonul de iarnă, cu schi, zăpadă, sporturi de iarnă şi evenimente importante de promovare a turismului Prahovean” a declarat Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

sursa foto: APDT Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8747 0.0001
USD Dolarul SUA 4.1588 0.0063
GBP Lira sterlina 5.4016 0.0135
CHF Francul elvetian 4.5641 0.0093
XAU Gramul de aur 251.2556 -1.8434