Cresterea sigurantei rutiere, obiectiv al politistilor prahoveni. Ce amenzi s-au dat in urma unui control efectuat ieri in mai multe localitati

30 Oct 2020 09:57
Ieri, în intervalul orar 15:00 - 18:00, polițiști rutieri din cadrul mai multor subunități teritoriale ale Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, anunta Politia Prahova.

Astfel, potrivit IJP Prahova, polițiștii au acționat pe raza localităților Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Cătina, Florești, Lunca Prahovei și Poiana Câmpina, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice, precum și a abaterilor săvârșite de pietoni și bicicliști.
​Au fost controlate aproximativ 200 de autovehicule și aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, dintre care 18 au fost aplicate conducătorilor auto pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 16 sancțiuni aplicate bicicliștilor, iar restul de sancțiuni pentru alte abateri de la regimul rutier. Valoarea totală a acestora depășește 17.000 de lei. De asemenea, un conducător auto a rămas fără permis de conducere, întrucât nu a acordat prioritate de trecere pietonilor.

RECOMANDĂRILE POLITISTILOR:
Întrucât se apropie weekendul, le reamintim participanților la trafic să adopte o conduită preventivă, să respecte regimul legal de viteză, să nu depăşească coloana de autovehicule, să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier, să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public, să nu claxoneze inutil și să fie atenți la semnalele polițiștilor rutieri.
Totodată, în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte mască de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895