Cum a fost marcata Ziua Pompierilor in Prahova - GALERIE FOTO

13 Sep 2018 17:53
Astazi s-au implinit 170 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, lupta eroică a celor 166 de ostași pompieri conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva celor aproape 6000 de soldați ai oștirii otomane veniți pe pământ românesc să suprime idealurile Revoluției de la 1848.
Ducând mai departe tradiția predecesorilor, pompierii români continuă să își onoreze cu același curaj și abnegație misiunea de apărare a vieții și bunurilor concetățenilor, în confruntarea cu incendii ori alte situații de urgență, făcând uneori sacrificiul suprem, punându-și adeseori viața în pericol pentru a o salva pe a semenilor.

Diversitatea și complexitatea misiunilor desfășurate de pompierii militari reclamă pe lângă pregătirea temeinică și permanentă, "curaj și devotament", atribute regăsibile în deviza acestei arme și în rezultatele muncii reprezentanților ei, materializate în vieți și bunuri salvate.

Ziua Pompierilor a debutat, la sediul instituției, la ora 10:00, cu slujba religioasă de comemorare a eroilor din Dealul Spirii și a pompierilor prahoveni căzuți la datorie de-a lungul timpului, continuând cu depunerea de coroane și continuând cu o ședință festivă.
În cadrul ședinței festive au fost, de asemenea, înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofițer și nouă subofițeri care au obținut rezultate excepționale în îndeplinirea atribuțiilor specifice.

Tot astazi, între orele 11:30 " 13:00, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" al județului Prahova a organizat, pe esplanada Salii Sporturilor "Olimpia" din municipiul Ploiești, o expoziție cu tehnică de luptă și mijloace de intervenție din dotare, precum și exerciții demonstrative.


ZIUA POMPIERILOR din România a fost declarata drept "Ziua porților deschise" (între orele 11:30-13:00) la toate subunitățile de intervenție vizitatorii având ocazia să ia contact cu echipamentele/autospecialele de intervenție în situații de urgență din dotarea pompierilor prahoveni și să vizioneze exercițiile demonstrative organizate.

Sursa foto: ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677