Cum să nu fiți victima metodei ,,ACCIDENTUL"!

20 Sep 2017 12:17
Cum să nu fiți victima metodei ,,ACCIDENTUL"!
Prevenirea înșelaciunilor prin metoda accidentul
În urma unui apel primit prin rețeaua de telefonie fixă, diverse persoane au fost înșelate cu sume mari de bani, sub pretextul că o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier, iar banii sunt necesari pentru a ajuta persoana în cauză.
ATENȚIE: Dacă primiți un telefon de la ,,un binevoitor" care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenții către autorități sau sub orice alte motive:

NU DAȚI CURS UNEI CERERI DE ACEST TIP ȘI NU TRIMITEȚI BANI, DEOARECE EXISTĂ RISCUL MAJOR SĂ FIȚI VICTIMA UNEI ÎNȘELĂCIUNI!
Cum trebuie să procedați:

- Solicitați persoanei care v-a sunat cât mai multe detalii privind unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla ruda implicată în accident, urmând a suna la aceste instituții pentru confirmare;
- Nu vă bazați pe cele relatate de un necunoscut! Escrocii mizează tocmai pe reacția emoțională puternică de moment. Întrerupeți imediat convorbirea și încercați să apelați imediat pe telefonul mobil ruda la care face referire apelul sau persoane din anturajul ei, pentru a afla adevărul;
- Chiar dacă cel care să sună ,,vă recomandă" să fiți discret sau vă spune că nu puteți lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autoritățile i-au ridicat telefonul, nu vă încredeți în el! Trebuie să știți că reprezentanții Poliției sau ai Parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale celor implicați în accidente rutiere;
Anunțați Poliția la numărul de urgență 112, pentru a primi sprijin de specialitate. În nici un caz nu acceptați o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat, înainte de a discuta cu un polițist!
De știut pentru tineri:
Părinții sau bunicii dumneavoastră trebuie informați și sprijiniți, pentru a nu deveni victimele acestor infractori!

Este important să dezbateți aceste aspecte în familie, adresând seniorilor următoarele recomandări:
- În cazul în care sunt sunați de un necunoscut care le pretinde bani pentru a ajuta o rudă aflată într-o pretinsă situație de pericol, să nu divulge nici un fel de date personale, ci din contră, să adreseze întrebări și să solicite informații despre presupusul accident (unde s-a produs, spitalul sau secția de poliție unde s-ar afla ruda în cauză);
- Să apeleze telefonic, imediat, ruda respectivă sau persoane apropiate acesteia, indiferent de conjunctură (moment al zilei, locație), pentru a verifica informațiile primite;
- Să sune de urgență la numărul 112, pentru a solicita sprijinul poliției. În nici un caz să nu facă singuri demersuri care presupun contactul cu persoana apelantă!

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677