Cum va fi marcata Ziua Pompierilor, 13 septembrie, la ISU Prahova

11 Sep 2019 11:07
Cum va fi marcata Ziua Pompierilor, 13 septembrie, la ISU Prahova
Comunicat de presa ISU PH: În data de 13 septembrie se împlinesc 171 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, lupta eroică a celor 166 de ostași pompieri conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva celor aproape 6000 de soldați ai oștirii otomane veniți pe pământ românesc să suprime idealurile Revoluției de la 1848.
Ducând mai departe tradiția predecesorilor, pompierii români continuă să își onoreze cu același curaj și abnegație misiunea de apărare a vieții și bunurilor concetățenilor, în confruntarea cu incendii ori alte situații de urgență, făcând uneori sacrificiul suprem, punându-și adeseori viața în pericol pentru a o salva pe a semenilor.

Diversitatea și complexitatea misiunilor desfășurate de pompierii militari reclamă pe lângă pregătirea temeinică și permanentă, "curaj și devotament", atribute regăsibile în deviza acestei arme și în rezultatele muncii reprezentanților ei, materializate în vieți și bunuri salvate.

Ziua Pompierilor va debuta vineri, 13 septembrie, la sediul instituției, la ora 09:00, cu slujba religioasă de comemorare a eroilor din Dealul Spirii și a pompierilor prahoveni căzuți la datorie de-a lungul timpului, continuând cu o ședință festivă și depunerea de coroane.

În cadrul ședinței festive vor fi, de asemenea, înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofițer și opt subofițeri care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor specifice, pregătire profesională și comportament deosebit.


Tot vineri, între orele 10:00 " 13:00, cu ocazia aniversării a 171 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" al județului Prahova organizează, la sediul din strada Rudului, nr. 96, din municipiul Ploiești, o expoziție cu tehnică de luptă și mijloace de intervenție din dotare, puncte de informare preventivă, ateliere de prim ajutor și pirotehnice, precum și exerciții demonstrative.

Cu această ocazie declarăm ziua de vineri, 13 septembrie " ZIUA POMPIERILOR din România, drept "Ziua porților deschise" (între orele 10:00-13:00) la toate subunitățile de intervenție vizitatorii având ocazia să ia contact cu echipamentele/autospecialele de intervenție în situații de urgență din dotarea pompierilor prahoveni și să vizioneze exercițiile demonstrative organizate.

La împlinirea a 171 de ani de la glorioasa luptă din Dealul Spirii, sărbătorim joi, 13 Septembrie " "Ziua Pompierilor din România", cu un viu sentiment de prețuire față de trecut și cu un puternic simț de răspundere față de prezentul și viitorul semenilor, eforturile muncii noastre concretizându-se și conducând spre un țel nobil: salvarea vieții cetățenilor, a bunurilor acestora și a patrimoniului național în situații de urgență.

Sursa foto: facebook ISU PH

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677