Cupa Regelui și Cupa Reginei, la oină pe Stadionul “Ilie Oană” Ploiești

29 Jun 2021 08:55
Cupa Regelui și Cupa Reginei, la oină pe Stadionul “Ilie Oană” Ploiești
Federația Română de Oină organizează și în acest an cele două cupe naționale la sportul tradițional românesc, oina.
Finala celor două competiții are loc la Ploiești, pe Stadionul “Ilie Oană”, pe 3 iulie. Cupa Reginei va avea finala disputată la ora 17.45, iar Cupa Regelui la ora 18.45. Evenimentele vor reuni oină feminin și oină masculin.
Familia regală a României arată că Federația Română de Oină ”a fost fondată în anul 1932, sub domnia Regelui Carol al II-lea. De atunci încoace, fiecare generație regală a sprijinit cel mai vechi și mai tradițional sport românesc, strâns împletit cu istoria, știința, educația și arta națională. Până în anul 2017, Federația Română de Oină a fost sub Înaltul Patronaj al Regelui Mihai. De atunci încoace, ea se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei. În acești ultimi patru ani, a fost introdus în calendarul competițional “Cupa Reginei”, care oferă șansa oinei feminin să fie mai bine cunoscută de publicul din țara noastră”.
Corul Filarmonicii ,,Paul Constantinescu " din Ploiesti va fi prezent în deschiderea celor două cupe. Corul, sub bagheta dirijorului Eduard Dinu, va interpreta Imnul de Stat al României si Imnul Regal.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677