Curioși să aflați povestea mărțișorului? Centrul Județean de Cultură Prahova organizează Atelierul Mărțișor

25 Feb 2020 16:37
Curioși să aflați povestea mărțișorului? Centrul Județean de Cultură Prahova organizează Atelierul Mărțișor
Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova organizează, în perioada 26 - 28 februarie 2020, în Salonul Orion al Palatului Culturii Ploiești, etajul al II-lea, Atelierul Mărțișor, Proiectul "Tradiții", din cadrul Programului Culturalia.
Cu acest prilej va fi proiectat un material de prezentare privind modul de confecționare a mărțișoarelor, materialele utilizate, semnificații și superstiții legate de șnurul alb-roșu, originile acestuia, modele de mărțișoare din țară și din județul Prahova. De asemenea, se vor desfășura ateliere de confecționare a mărțișoarelor după modele tradiționale specifice zonei Prahova. Vor participa elevi din Ploiești și județul Prahova, care, îndrumați de învățători și experți din cadrul Centrului, își vor confecționa propriul mărțișor.
Întregul eveniment urmărește promovarea valorilor județului Prahova, în cazul de față a tradiției confecționării de mărțișoare după tiparele zonei, fiind o reală oportunitate de educare a tinerilor în spiritul păstrării tradiției populare, o alternativă la tendințele actuale de îndepărtare de fondul cultural autohton. Trebuie menționat faptul că, începând cu data de 6 decembrie 2017, "Mărțișorul" a fost inclus în Lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, în baza unui dosar multinațional coordonat de România și elaborat împreună cu Republica Moldova, Republica Macedonia și Republica Bulgaria.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677