Curioși să aflați povestea mărțișorului? Centrul Județean de Cultură Prahova organizează Atelierul Mărțișor

25 Feb 2020 16:37
Curioși să aflați povestea mărțișorului? Centrul Județean de Cultură Prahova organizează Atelierul Mărțișor
Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova organizează, în perioada 26 - 28 februarie 2020, în Salonul Orion al Palatului Culturii Ploiești, etajul al II-lea, Atelierul Mărțișor, Proiectul „Tradiţii”, din cadrul Programului Culturalia.
Cu acest prilej va fi proiectat un material de prezentare privind modul de confecționare a mărțișoarelor, materialele utilizate, semnificații și superstiții legate de șnurul alb-roșu, originile acestuia, modele de mărțișoare din țară și din județul Prahova. De asemenea, se vor desfășura ateliere de confecționare a mărțișoarelor după modele tradiționale specifice zonei Prahova. Vor participa elevi din Ploiești și județul Prahova, care, îndrumați de învățători și experți din cadrul Centrului, își vor confecționa propriul mărțișor.
Întregul eveniment urmărește promovarea valorilor județului Prahova, în cazul de față a tradiției confecționării de mărțișoare după tiparele zonei, fiind o reală oportunitate de educare a tinerilor în spiritul păstrării tradiției populare, o alternativă la tendințele actuale de îndepărtare de fondul cultural autohton. Trebuie menționat faptul că, începând cu data de 6 decembrie 2017, „Mărțișorul” a fost inclus în Lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, în baza unui dosar multinațional coordonat de România și elaborat împreună cu Republica Moldova, Republica Macedonia și Republica Bulgaria.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8332 -0.0013
USD Dolarul SUA 4.3890 -0.0253
GBP Lira sterlina 5.3759 0.1027
CHF Francul elvetian 4.5616 0.0162
XAU Gramul de aur 228.9056 -0.3826