Curtea de Apel Ploiești reia activitatea dar va suspenda judecata o oră pe zi

10 Feb 2020 16:16
Curtea de Apel Ploiești reia activitatea dar va suspenda judecata o oră pe zi
Curtea de Apel Ploiești în Adunarea Generală a Judecătorilor, prin Hotărârea adoptată astăzi, 10 februarie 2020, a hotărât reluarea activității de judecată începând cu data de 11.02.2020, suspendată în urma Hotătârii Adunării Generale a Judecătorilor din data de 29 ianuarie 2020.
Urmează ca, începând cu data de 11 februarie 2020, forma de protest să fie modificată, activitatea de judecată urmând să fie suspendată pe durata de o oră, în fiecare dimineață, după deschiderea oficială a ședinței de judecată, între orele 09,00 " 10,00, iar programul cu publicul urmând a se derula în condiții normale.
De asemenea, în Adunarea Generală a Judecătorilor din data de 10 februarie 2020, judecătorii din cadrul Curții de Apel Ploiești, au formulat următoarele solicitări ce vor fi înaintate la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a fi avute în vedere în cadrul demersurilor ce urmează a fi inițiate:
1. Încetarea atacului factorului politic la adresa Statutului Judecătorului, acțiune ce reprezintă o încălcare gravă a independenței puterii judecătorești și a principiului constituțional al separării puterilor în stat.
2. Normarea activității prin stabilirea unui volum optim, în vederea evitării suprasolicitării fizice și psihice și a creșterii calității actului de justiție, ținând seama și de volumul de activitate a unui judecător la nivelul Uniunii Europene.
3. Asigurarea resurselor materiale necesare desfășurării în condiții normale a activității instanțelor de judecată și asigurarea independenței financiare a sistemului judiciar prin preluarea bugetului de către Consiliul Superior al Magistraturii.
4. Asigurarea resurselor umane necesare înfăptuirii în condiții optime a actului de justiție prin raportare la volumul de activitate al fiecărui judecător și legislația în continuă schimbare. Suplimentarea schemelor îh privința posturilor de grefier raportat la același volum mare de activitate și ținând seama de atribuțiile tot mai numeroase ale personalului auxiliar.
5. Reglementarea și compensarea timpului de muncă suplimentar pentru activitățile prestate de magistrați în afara programului de lucru și pe parcursul zilelor nelucrătoare sau de sărbători legale.

sursa comunicat de presa Curtea de Apel Ploiești

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677