Curtea Muzeului Ceasului din Ploiesti, reamenajata intr-un mod inedit

21 Jul 2018 17:29
Muzeul Ceasului din Ploiesti, unic in Europa, vine zilele acestea cu o noutate. Curtea muzeului a fost reamenajata, iar pe langa plantele obisnuite, vizitatorii pot vedea acum si un ceas realizat din flori. Noile aranjamente au fost fotografiate si postate pe pagina muzeului de socializare.
Va reamintim ca Muzeul Ceasului din Ploiesti a fost complet restaurat si modernizat, din fonduri europene, fiind redeschis in 2016. Este unic în țară, unic în Europa si mai nou se poate compara cu muzee vest-europene de prestigiu, din Elveția, Germania. Clădirea a fost construită în anul 1890 pentru prefectul de atunci, Luca Elefterescu, diplomat, magistrat.
Muzeul detine o colectie impresionanata de aproximativ 4.000 de exponate, de la cadrane solare, ceasuri cu apă, ceas cu întoarcere la 365 de zile, nisiparnițe, ceasuri de masă, pendulă la clepsidre.
Muzeul Ceasului din Ploiești funcționează ca secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

64x64

Mihaela Voicu

La majoritatea muzeelor din Europa este permisă fotografierea fără flach și fără taxa corespunzătoare. Muzeul Județean de Istorie Prahova, în toate secțiile sale din județ, practică niște prețuri exorbitante pentru fotografiere. Prin asta mai mult pierde. Pierde o oportunitate de reclamă. La secția din Valea, Muzeul ”Crama 1777”, un muzeu de excepție, ar merge un ”cetățean turmentat” în curte, fie el și din paie. Sau un fond sonor cu Maria Tănase, cu vinul ghiurghiuliu....numai să nu pună taxă și pe audio !

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677