Dan Puric va susține o conferință la Casa de Cultură a Sindicatelor Ploiești, pe 6 decembrie

29 Nov 2017 18:01
Dan Puric va susține o conferință la Casa de Cultură a Sindicatelor Ploiești, pe 6 decembrie
Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești găzduiește săptămâna viitoare o conferință susținută de actorul "Dan Puric" intitulată Despre dragoste. Evenimentul va avea loc pe 6 decembrie, cu începere de la ora 19.00
"Se mimează dragostea de țară, se mimează dragostea de om, se mimează orice. Vă spun eu ca mim. Sunt complexat. Și-n contextul acesta de fraudă, în contextul acesta de fals eu trebuie să diagnostichez și trebuie să mă întorc înlăuntrul meu ca să descopăr razele de lumină, razele acestea de copil al lui Dumnezeu. Păi te întorci înlăuntrul tău și tu observi că sinea ta a dispărut. Într-un context de tip degenerativ eu vorbesc despre iubire. Iar eu pot să vorbesc despre iubire astăzi cu versul acesta minunat al lui Emil Bota din 'Întunecatul April': 'Iubirea mă apără/ De aceea-mi port fruntea sus în exil printe oameni'. E un exil. Uitați-vă la cei care mai îndrăznesc să-și iubească neamul astăzi. Uitați-vă la cei care mai îndrăznesc să-și iubească mama astăzi. Uitați-vă mai ales la cuplurile de iubiți care mai îndrăznesc să se iubească astăzi. În contextul unor contracte matrimoniale. Totu-i contractual. Sunt exilați. Dacă un om care nu iubește este asemenea unui pom uscat, un neam care uită puterea de a iubi devine în timp o pustie sufletească" - Dan Puric

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Felicitări, cu seriozitate și perseverență, mereu se va ridica valoarea liceului, a cadrelor didactice și a absolvenților lui !
Sunt una din multele chimiste care su avut o ca idol. I am fost vecina si prietena de peste 30 ani. Cu toate ca nu am fost eleva domniei sale ne a unit in aceasta prietrnie pasiunea pentru chimie. Un specialist in a preda chimia tinerlor intr un mod original care te făcea sa iubesti aceasta materie. Lucra pentru editarea manualelor cu pasiune si dedicare cum nu am intalnit in lunga mea activitate de project manager in proiectarea instalatiilor din rafinarii. A fost un om de o moralitate desavarsita. profesorul Olga Petrescu = profesorul Nenitescu, pentru noi chimistii. Stimata Doamna si prietena Olga imi vei lipsi. Dumnezeu sa te aibă in paza. Sa ajungi cu liniste in lumea vesniciei.
Doamna profesoară Olga Petrescu a fost sufletui întâlnirii noastre de 45 de ani de la terminarea liceului.Imi exprim regretul pentru pierderea pe care am suferit-o noi toți elevii Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiesti Dumnezeu s-o odihnească în pace.
Curs valutar
EUR Euro 4.9259 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0492 -0.0308
GBP Lira sterlina 5.7056 0.0286
CHF Francul elvetian 4.4955 0.0014
XAU Gramul de aur 239.1391 0.3671