De luni, începe distribuirea ajutoarelor europene finanțate din Fondul de ajutor European destinat celor mai defavorizate persoane

01 Feb 2020 12:11
De luni, începe distribuirea ajutoarelor europene finanțate din Fondul de ajutor European destinat celor mai defavorizate persoane
Primăria Municipiului Ploiești, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, informează cetățenii cu domiciliul în Ploiești – beneficiari finali de ajutoare europene finanțate din Fondul de ajutor European destinat celor mai defavorizate persoane, în conformitate cu dispozițiile H.G. nr.784/2018, pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate, că, în perioada 03-12.02.2020, va proceda la distribuirea ajutoarelor care constau în cutii cu produse de igienă, pe listele de suplimentare.
Categorii de beneficiari finali eligibili pe liste de suplimentare, conform art.3, alin.(1), lit. c) din H.G. nr.784/2018:
- persoanele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare care se află în situații de vulnerabilitate, stabilite prin anchete sociale.

Fiecare beneficiar final primește o cutie care va conține următoarele produse:
- Periuță de dinți ambalată fiecare individual – 5 buc;
- Pastă de dinți 75ml – 4 buc;
- Săpun lichid 500ml – 1 buc.;
- Șampon copii 800ml – 1 buc;
- Șampon adulți 500ml – 1 buc;
- Detergent pudră/granule pentru rufe colorate 900gr – 1 buc;
- Detergent pudră/granule pentru rufe albe 1800gr. – 1 buc.
Cutiile cu ajutoarele se vor ridica în baza actului de identitate (în original) și a invitației primite de la Cantina Socială a Municipiului Ploiești, str. Mihai Bravu nr.231, după următorul program : luni-joi între orele 08.30-16.00 și vineri între orele 08.30-14.00.
În cazul în care beneficiarul nu se poate deplasa, acesta poate delega o altă persoană ce va prezenta următoarele documente:
- actul de identitate personal;
- actul de identitate al beneficiarului;
- certificatul de încadrare în grad de handicap al beneficiarului(unde este cazul).

Notă: persoanele cu handicap eligibile sunt doar persoanele încadrate în grad de handicap grav, cu asistent personal, care nu realizează alte venituri, cu excepția indemnizației lunare de handicap.

foto https://www.bihon.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8288 0.0042
USD Dolarul SUA 4.4163 0.0030
GBP Lira sterlina 5.4966 0.0417
CHF Francul elvetian 4.5682 0.0036
XAU Gramul de aur 225.8515 -0.4651