Depuneri de coroane, lansare de carte și spectacol tematic, de 1 decembrie, la Băicoi

27 Nov 2017 18:47
Depuneri de coroane, lansare de carte și spectacol tematic, de 1 decembrie, la Băicoi
La Băicoi ziua de 1 decembrie va fi plină de evenimente. Pe lângă tradiționalele depuneri de coroane de flori, vor avea loc și o lansare de carte și un specatacol tematic.

"În conformitate cu prevederile Legii 136/2014 privind organizarea și desfășurarea evenimentelor dedicate zilei naționale a României și implicit cu planul de activități al Biroului Cultură Biblioteca Sport, propunem un program cultural educativ cu caracter evocator consacrat poporul român pe data de 1 decembrie. Prin aceste manifestări dedicate Zilei Naționale, biroul nostru dorește să evidențieze calitatea cultural spirituală a locuitorilor orașului de întreține cu demnitate continuitatea în a-și afirma patriotismul și naționalismul", a declarat Robert Stoica, șef Biroul Cultură Bibliotecă Sport.
Astfel, în perioada apropiată zilei de 1 decembrie organizatorii au solicitat amplasarea pe stâlpii de electricitate a unor steaguri tricolore pe tronsonul principal, adică pe Strada Republicii și Strada Independenței, achiziționarea unui număr de șapte coroane de flori necesare depunerii la monumentele din localitate și la parohii. Acestea vor fi depuse:
- în cartierul Tufani pe strada Primaverii
-strada Unirii
- strada Plevnei la intersecție cu Republicii
- strada Republicii zona Dincă
- strada Dîmbu
- strada Nuferilor
- strada independenței la Centrul Țintea

Coroanele de flori vor fi depuse de primarul orașului, începând cu ora 9.00, iar momentele de depuneri vor fi urmate de slujbe de pomenire a eroilor susținute de preoți și de programe patriotice, poezii și cântece patriotice, interpretate de elevii școlilor din Băicoi.
Începând cu 13:00, la Casa de Cultură Liliești Băicoi, este programat evenimentul de lansare a cărții "Asta-i viața", scrisă de actorul, regizorul si profesorul universitar Grigore Gonța. Invitați speciali ai evenimentului sunt actorii Claudiu Bleonț și Mihai Călin.
De la ora 16:00, tot la Casa de Cultură, va avea loc și un spectacol tematic în care sunt implicați elevii Liceului Tehnologic Cantacuzino coordonați de directoarea Ciurea Izabela, elevii Școlii Gimnaziale Țintea coordonate de profesor Constantin Silvia si Clubul Copiilor din Băicoi reprezentat de Constantin Bianca.
Tema spectacolului este "Și eu român!"

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0148 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5099 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5251 0.0000
XAU Gramul de aur 241.5144 0.0000