Deputatul Bozianu: cred că fiecare cetățean trebuie să fie liber să candideze, așa cum prevede Constituția

02 Oct 2019 09:09
Catalina Bozianu, deputatul PMP de Prahova considera ca cred că fiecare cetățean trebuie să fie liber să candideze, așa cum prevede Constituția. Si explica de ce printr-o postare facuta pe reteaua de socializare.
"Cea mai importantă știre a săptămânii trecute, din păcate insuficient redată și dezbătută de mass-media, a fost decizia Curții Constituționale potrivit căreia parlamentarii trebuie să modifice articolul din Legea alegerilor prezidențiale referitor la pragul de minimum 200000 de semnături pentru candidatură. O decizie normală, pentru că orice om zdravăn la minte înțelege că este practic imposibil să poți verifica un număr atât de mare de semnături.
În plus, sunt șanse infime ca un candidat independent sau un reprezentant al unui partid mic, neparlamentar, fără structuri în teritoriu, să atingă "pe bune" acest prag.
În opinia mea, nu doar acest prag este absurd și injust, ci însăși ideea de a condiționa candidatura de un anumit număr de semnături.
Eu cred că fiecare cetățean trebuie să fie liber să candideze, așa cum prevede Constituția, fără ca exercițiul acestui drept să-i fie limitat prin strângerea de semnături. Iau, de aceea, în considerare ca, la dezbaterea modificărilor în Camera Deputaților, să formulez un amendament prin care obligația candidaților la funcția de președinte al României de a strânge semnături să fie complet eliminată", a scris deputatul Catalina Bozianu.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677