Deputatul Cătălina Bozianu: Fondurile europene pentru relansarea post-pandemie trebuie folosite și pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov

05 Jun 2020 12:23
Deputatul Cătălina Bozianu: Fondurile europene pentru relansarea post-pandemie trebuie folosite și pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov
Deputatul Cătălina Bozianu consideră că fondurile europene pentru relansarea post-pandemie trebuie folosite și pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov. Parlamentarul prahovean din partea PMP spune că: * Am aflat, săptămâna trecută, o veste care sună bine: României ar urma să i se pună la dispoziție 19,6 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile, și 11,6 miliarde, sub formă de împrumuturi, în cadrul unui plan amplu de reconstrucție economică post-pandemie, în valoare de 760 miliarde de dolari, avut în vedere de Comisia Europeană.Cred că este evident pentru noi toți faptul că acești bani trebuie accesați și folosiți ca un combustibil de dezvoltare economică. Cu alte cuvinte, direcționați către acele investiții publice de care România are atâta nevoie*.

*Pentru noi, prahovenii, zecile de miliarde de euro puse la dispoziția României de către UE înseamnă, în principal, o șansă " la care aproape că nu mai speram " de realizare a celui mai important proiect de infrastructură pentru județul nostru: tronsonul de autostradă Comarnic- Brașov. Îndrăznesc să spun că Prahova este județul cel mai afectat de inexistența unei autostrăzi care să traverseze Carpații. Atât în planul activității economice, cât și în planul vieții noastre de zi cu zi. Traficul infernal de pe DN 1 paralizează, practic, județul, în zilele cele mai aglomerate. Timp de un deceniu și jumătate, acest proiect a bătut pasul pe loc, indiferent de culoarea guvernării. Ba din cauza problemelor de legislație privind parteneriatul public-privat, ba din cauza "respectării indicatorilor macroeconomici la care s-a angajat România". Dar bani pe hârtii, studii și proiecte s-au tocat constant. Ultima strigare în materie de justificări sau pretexte pentru nerealizarea autostrăzii, datând din ianuarie 2020, a fost tocmai lipsa fondurilor europene de coeziune pentru acest proiect. Acum, odată cu planul de reconstrucție anunțat de UE, acest pretext dispare*, a precizat Cătălina Bozianu.
Potrivit planului Comisiei Europene, în următorii patru ani, România poate utiliza 13,5 milioane de euro din fondul nerambursabil de 19,6 miliarde pentru investiții în infrastructură.
*Atât în infrastructură de tip rețele de apă-canal, cât și în infrastructura rutieră. Consider că a folosi acești bani pentru proiecte majore, așa cum este tronsonul de autostradă Comarnic- Brașov, trebuie să fie o prioritate de grad zero pentru orice guvernare responsabilă și onestă, iar refuzul " un atentat grav la adresa interesului economic al societății românești. Dacă planul de finanțare al CE va fi implementat, decidenții de la București nu vor mai avea nicio scuză în fața prahovenilor și a românilor*, a mai menționat deputatul Cătălina Bozianu.
foto Facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677