Deputatul PMP, Cătălina Bozianu, vrea să inițieze un proiect de lege care să-i ajute pe producătorii de la țară să-și vândă produsele tradiționale

16 Oct 2017 16:52
Cătălina Bozianu, deputat PMP: Sâmbătă, la invitația colegului nostru Dragoș Bercăroiu, consilier local la Breaza, am fost la Târgul de Toamnă „Zilele Brezei”. Este o sărbătoare cu o tradiție îndelungată (cel puțin 228 de ani!), construită în jurul oieritului. Inițial, era un prilej pentru ciobani să-și vândă produsele la coborârea de la munte, dar, în timp, a devenit un târg deschis tuturor producătorilor agricoli. Târgul de Toamnă a supraviețuit tuturor epocilor istorice și regimurilor politice, până astăzi.
Am vorbit cu mulți dintre cei 60 de ciobani și peste 500 de producători (din 4 județe) pe care i-am întâlnit ieri. În contextul în care oamenii produc mai mult și mai bine, devine o necesitate din ce în ce mai mare sprijinirea de către guvern a comunelor care nu au mijloace proprii să organizeze târguri și expoziții în cadrul cărora producătorii să-și poată prezenta și vinde roadele muncii. Așa cum m-am angajat și în fața altor oameni care produc tradițional, voi promova un proiect de lege în acest sens.
Producătorii din oierit au nevoie de sprijin atât pentru desfacerea produselor, cât și pentru diversificarea producției (cursuri profesionale pentru procesarea laptelui). De asemenea, oamenii acuză lipsa de interes a Direcției Sanitar-Veterinare Prahova față de munca lor, manifestată prin refuzul de a coopera cu privații pentru construirea unui abator.
Am preluat aceste probleme ale oamenilor și, atât eu cât și colegii mei din conducerea PMP-Prahova, ne-am angajat să îi ajutăm cu tot ceea ce ne stă în puteri.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.1289 -0.0167
GBP Lira sterlina 5.3552 -0.0365
CHF Francul elvetian 4.5467 0.0003
XAU Gramul de aur 253.0441 -1.7365