Deputatul PMP, Cătălina Bozianu, vrea să inițieze un proiect de lege care să-i ajute pe producătorii de la țară să-și vândă produsele tradiționale

16 Oct 2017 16:52
Cătălina Bozianu, deputat PMP: Sâmbătă, la invitația colegului nostru Dragoș Bercăroiu, consilier local la Breaza, am fost la Târgul de Toamnă "Zilele Brezei". Este o sărbătoare cu o tradiție îndelungată (cel puțin 228 de ani!), construită în jurul oieritului. Inițial, era un prilej pentru ciobani să-și vândă produsele la coborârea de la munte, dar, în timp, a devenit un târg deschis tuturor producătorilor agricoli. Târgul de Toamnă a supraviețuit tuturor epocilor istorice și regimurilor politice, până astăzi.
Am vorbit cu mulți dintre cei 60 de ciobani și peste 500 de producători (din 4 județe) pe care i-am întâlnit ieri. În contextul în care oamenii produc mai mult și mai bine, devine o necesitate din ce în ce mai mare sprijinirea de către guvern a comunelor care nu au mijloace proprii să organizeze târguri și expoziții în cadrul cărora producătorii să-și poată prezenta și vinde roadele muncii. Așa cum m-am angajat și în fața altor oameni care produc tradițional, voi promova un proiect de lege în acest sens.
Producătorii din oierit au nevoie de sprijin atât pentru desfacerea produselor, cât și pentru diversificarea producției (cursuri profesionale pentru procesarea laptelui). De asemenea, oamenii acuză lipsa de interes a Direcției Sanitar-Veterinare Prahova față de munca lor, manifestată prin refuzul de a coopera cu privații pentru construirea unui abator.
Am preluat aceste probleme ale oamenilor și, atât eu cât și colegii mei din conducerea PMP-Prahova, ne-am angajat să îi ajutăm cu tot ceea ce ne stă în puteri.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677