Derby-ul de Trap al României are loc duminică, pe Hipodromul Ploiești!

28 Sep 2017 15:07
Duminică, 1 octombrie, începând cu ora 10.00, Hipodromul Ploiești va găzdui cea mai importantă reuniune de trap a anului, în cadrul căreia se va desfășura Derby-ul de Trap al României. Cursa rezervată celor mai buni cai indigeni în vârstă de 4 ani are din nou loc pe hipodrom după o pauză de trei ani (ultimul derby a avut loc pe 6 iulie 2014) și, dacă nu va interveni ceva neprevăzut, va avea la start cei 7 trăpași care au participat în "Criteriul cailor de 4 ani" și "Premiul de încercare", curse desfășurate în cele două reuniuni din luna septembrie: Star Nobel, Seniorita, Fascia, Vraja Verii, Barbarosa, Kanur și Ruxandra.
Biletul de intrare pentru accesul în tribună va fi în valoare de 5 ron/persoană, iar copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit. Spectatorii care vor veni cu mașina vor achita o taxă de parcare în valoare de 2 ron/oră pentru fiecare autoturism.
Programul complet al reuniunii va fi oficial în cursul zilei de joi.


Scurt istoric al curselor de trap

- Istoria hipismului în România începe în anul 1905, atunci când, în zona în care se află acum Casa Presei, din București, a fost construit un hipodrom după modelul celebrului Longchamps, din Franța.
- Cursele de trap au debutat în anul 1922, iar primul Derby de Trap al României a avut loc în 1924, fiind câștigat de armăsarul Bătăuș.
- În anul 1960, s-a decis demolarea hipodromului din Capitală, iar cursele s-au mutat la Ploiești; ultimul derby organizat în București a fost câștigat de Mircea Ștefănescu, cu iapa Straja.
- Inițial, Hipodromul din Ploiești avea toate clădirile pe partea opusă actualei construcții (tribunele, clădirea și turnul arbitrilor fiind construite din lemn).
- Primul Derby de Trap de pe Hipodromul Ploiești a fost câștigat în 1961 tot de Mircea Ștefănescu, cu armăsarul Florinel. De altfel, renumitul driver a reușit, de-a lungul carierei, să câștige nu mai puțin de 10 derby-uri, ultimul în anul 1991, cu armăsarul Răsunet.
- Alți driveri de renume ai acelor vremuri au fost Gică Tănase, Traian Marinescu, frații Vasile și Nicolae Gheorghe, Avram, Toduță, Toderaș, Traian Dinu sau Nicolae Nicolae.
- Cai de valoare care au făcut spectacol pe Hipodrom în acea perioadă au fost Talion, Talaz, Seceriș, Rațiunea, Turel, Selenar sau Valtava.
- Tribuna a fost mutată pe actuala locație în anul 1983, tot atunci modificându-se locurile de plecare în curse și, evident, sosirea.
- Au apărut noi conducători de valoare, precum Dumitrescu, Gh. Crăciun, Mihai Ionescu, Pătrașcu sau Slate, care au condus cai de mare valoare: Trifoi, Coran, Rarău, Vărbița, Orologiu sau Simson.
- În anul 2005, s-a dorit modernizarea Hipodromului, care a fost concesionat societății italiene Ippodromi & Citta, care însă nu a respectat contractul cu Primăria Ploiești; motiv pentru care Derby-ul de Trap al României nu s-a disputat în anii 2006, 2008 și 2009, deși pe hipodrom se aflau circa 150 de cai.
- După înlăturarea societății italiene, Primăria Ploiești a încredințat Hipodromul Clubului Sportiv Municipal Ploiești și s-au reluat cursele de trap, Derby-ul din 2010 fiind câștigat de iapa Zaza, deținută de Marian Manea.
- Ultimul Derby de Trap al României de pe Hipodromul Ploiești a avut loc în anul 2014 și a fost câștigat de armăsarul Darius, avându-l în sulky pe Ion Dima.
- Derby-ul de Trap al României este un premiu clasic rezervat celor mai buni (maxim 12) cai indigeni în vârstă de patru ani.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677