Descinderi la hotii de lemne, printre acestia fiind si padurari, in Prahova - VIDEO

17 Apr 2018 18:38
Descinderi la hotii de lemne, printre acestia fiind si padurari, in Prahova - VIDEO
Politistii prahoveni au efectuat astazi cinci percheziții la persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni silvice. 7 persoane au fost conduse la sediu în vederea audierii. Printre acestea se numara si doi padurari si un consilier loca, potrivit unor surse apropiate anchetei.
Descinderile au avut loc localitățile prahovene Păulești, Blejoi și Bărcănești, precum și în comuna Vlădeni, din județul Dâmbovița. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 " 2018, persoanele bănuite ar fi sustras diverse cantități de material lemnos din fondul forestier aflat în administrarea Ocolului Silvic Ploiești.
Se pare că activitatea infracțională era precedată de marcarea arborilor fără respectarea normelor legale, precum și cu încălcarea procedurilor de lucru specifice domeniului exploatărilor silvice.
Prejudiciul este estimat, la acest moment, la aproximativ 20.000 de lei.
De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, mai multe telefoane mobile, unități informatice, documente și înscrisuri, precum și dispozitive de marcare silvică (unul dintre ele fiind realizat artizanal).

Polițiștii efectuează, la acest moment, cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, falsificarea unui dispozitiv de marcare, folosire fără drept a unui instrument de marcare silvică, fals intelectual și gestiune frauduloasă, continuănd verificările în vederea descoperirii întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.

SURSA video: IJP Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677