Directia Silvica Prahova a scos la vanzare peste 3000 de brazi de Craciun, la preturi ce pornesc de la doar 30 de lei

04 Dec 2020 11:30
Directia Silvica Prahova a scos la vanzare peste 3000 de brazi de Craciun, la preturi ce pornesc de la doar 30 de lei
Directia Silvica Prahova a scos la vanzare 3200 de brazi de Craciun pentru anul acesta. Pomii de Craciun au inaltimi ce variaza intre unu si zece metri. Reprezentantii institutiei specifica insa un aspect foarte importanta si anume ca brazii nu sunt taiati din padure, ci sunt produsi in pepinierele proprii, in culturi specializate de pomi de iuarna. Acestia au varste cuprinse intre 8 si 20 ani si au beneficiat de-a lungul timpului de numeroase lucrari de ingrijire (mobilizari, descoplesiri, administre de complexe, ciupirea mugurilor laterali, alte lucrari) in urma carora au dobandit un port deosebit.
Pretul brazilor comercializati de Directia Silvica Prahova sunt diferentiate in functie de inaltimea acestora si port varia intre 30 lei pentru un bradut de 1m si 1500 lei pentru un brad de 10m.
Brazii se livreaza din pepipierele apartinand Directiei Silvice Prahova aflate pe raza ocoalelor silvice Sinaia, Doftana, Campina, cat si de la Pepiniera centrala Beizadele aflata in extravilanul comunei Targsoru Vechi. La cerere brazii pot fi livrati si cu balot de pamant sau in ghiveci putand fi folositi pe perioada sarbatorilor de iarna si apoi replantati, cand timpul permite, in curti si gradini aducand un plus de culoare in amenajarea spatiilor verzi.
Pentru clientii mai pretentiosi Directia Silvica Prahova are la vanzare si o varietate de brad mult mai frumoasa sub aspectul portului si culorii- bradul Nordman sau de Caucaz (Abies nordmanniana) ce are o crestere mai lenta decat bradul autohton avand insa un port piramidal, mai compact, acele au o culoare mai inchisa prezentand benzile de stomate de pe spate argintii. De subliniat este faptul ca este un rasinos de o mare valoare peisagistica. La ora actuala acestia au o inaltime de 1-1,5 m si se afla in pepinierele Directiei Silvice Prahova de pe raza ocoalelor silvice Campina, Doftana, Sinaia, Maneciu putand fi achizitionati cu balot de pamant la pretul de 119 lei cu TVA.
O alta varietate cu o mare valoare peisagistica este data de bradul argintiu sau bradul alb (Abies concolor) ce are ace lungi de culoare verde deschis si care poate fi achizitionat de la ocoalele silvice Maneciu si Doftana, cu balot de pamant, la pretul de 178 lei cu TVA.
Avand in vedere valoarea peisagistica a ultimelor doua exemplare mentionate s-a luat hotararea livrarii lor cu balot de pamant astfel exemplarele achizitionate sa poata fi folosite dupa sarbatori in amenajarea curtilor si gradinilor.
In ceea ce priveste preocuparile Directiei Silvice Prahova de a produce culturi specializate de brazi pentru sarbatorile de iarna reprezentantii institutiei ne mentioneaza faptul ca la ora actuala, conform inventarului din toamna, au infiintat peste 5 ha culturi specializate de brazi autohtoni totalizand 32000 bucati, 66 ari culturi de brazi de Caucaz totalizand 4200 bucati si 6 ari de brazi argintii insumand 200 bucati.


"La ora actuala, in solarul de la ocolul silvic Sinaia avem peste 1000 puieti de anul 1de brazi de Caucaz ce vor fi repicati in primavara. Pentru primavara anului urmator ne-am propus semanaturi in solar pe o suprafata de 200mp cu seminte de Abies alba, infiintarea de noi suprafete de culturi specializate de pomi de iarna pe raza ocoalelor silvice Campina, Doftana, Sinaia, Maneciu, Pepiniera Silvica Beizadele, pe o suprafata cumulata de jumatate de hectar totalizand 3500 bucati.", ne-au spus reprezentantii Directiei Silvice Prahova.

Foto ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677