Directorul Colegiului din Sinaia: nu vă pasă! Este simplu! Și înclin să cred ca nu iubiți nici copiii și nici educația lor

29 May 2020 13:23
Directorul Colegiului din Sinaia: nu vă pasă! Este simplu! Și înclin să cred ca nu iubiți nici copiii și nici educația lor
Aurora Arieșan, directorul Colegiului Mihail Cantacunizo din Sinaia, a transmis, prin intermediul rețelei de socializare, un mesaj către reprezentanții Ministerului Educației prin care atrage atenția că hotărârile luate în ultima vreme in ceea ce privește educația din România *nu aduc după sine decât nesiguranță, lipsă de încredere și bătaie de joc la adresa beneficiarilor educației*.
Redăm integral mesajul:
*Mă ofer voluntar să vă ajut pe voi, cei din Ministerul Educației, să luați deciziile care trebuie pentru copii și pentru întregul sistem de educație din România!
Mă ofer voluntar să vă scot la tablă și să vă spun că înainte de a ne livra niște ordine pe bandă rulantă trebuie să aveți în vedere mai întâi iubirea și binele generațiilor pe care noi le educăm în absența unor acte normative făcute cu cap și coadă!
Și fără lipsă de modestie, chiar pot să fac acest lucru, atâta timp cât de 19 ani lucrez cu sufletul și cu tot ce am mai bun pentru a le asigura elevilor mei o EDUCAȚIE ALTFEL!
Hotărârile luate în ultima vreme de către factorii de decizie din Minister in ceea ce privește educația din România nu aduc după sine decât nesiguranță, lipsă de încredere și bătaie de joc la adresa beneficiarilor educației.
Nu vă pasă! Este simplu! Și înclin să cred ca nu iubiți nici copiii și nici educația lor, doar vreți să vă păstrați niște scaune care s-au cam răcit de mult timp!
Luați mâna de pe educație și oferiți șansa celor care pot face schimbări reale să facă ce trebuie pentru acești copii minunați care în loc să se gândească la subiectele pe care le vor primi se vor gândi dacă vor intra sau nu in sala de examen cu o temperatură de 37,4!
Și da, o spun public, nu sunt de acord cu decizia ca elevii să susțină aceste examene și existau soluții mult mai bune pentru ei!
Care sunt acestea? Coborâți puțin de la înălțimea scaunelor și întrebați-ne și pe noi cei care muncim la modul real și cărora ne pasă ce se întâmplă cu educația din România!
Este momentul pentru a face adevarata reformă in educația din România și de a da greutate învățământului. Echivalarea notelor din cei 4 ani de școala gimnazială sau de liceu este soluția cea mai bună in acest moment și avem exemple clare în Europa de state care fac acest lucru de ani buni!
Care ar fi beneficiile acestei reforme privind examenele?
În primul rând i-ați scuti pe elevi de acest stres maxim care planează in aceste vremuri grele... sunt dezorientați, sunt speriați, nu s-au pregătit cum trebuie in absența celor care îi îndrumau, fac parte din generația care nu a trăit așa cum trebuie ultima zi de liceu, care nu a fost premiată... care, care!
În al doilea rând, păstrând și după această pandemie acest sistem de echivalare, fiecare materie studiată in școală ar fi apreciată la reala ei valoare. Știm cu toții ca în anii terminali elevii nu se axează decât pe materiile la care dau examen, știm cu toții ca absențele sunt cum sunt și că uneori ne prefacem că nu există și că situația este roz pentru a nu le frânge aripile!
Greutate, domnilor! Greutate generațiilor viitoare, greutate școlii și profesorilor care muncesc și care au devenit niște sălcii în fața vremurilor!
EU SUNT GATA ORICÂND, voi?*.

foto Aurora Arieșan

COMENTARII

64x64

adrian popa

Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677