Dirijorul Ilarion Ionescu Galați va fi aniversat săptămâna aceasta, al împlinirea vârstei de 80 de ani, la Filarmonica “Paul Constantinescu”

02 Oct 2017 10:00
Dirijorul Ilarion Ionescu Galați va fi aniversat săptămâna aceasta, al împlinirea vârstei de 80 de ani, la Filarmonica “Paul Constantinescu”
Joi, 5 octombrie 2017, ora 19.00, Filarmonica “Paul Constantinescu” va susține un Concert Simfonic Aniversar dedicat maestrului Ilarion Ionescu Galați, ”dirijorul pictor”.
Figură proeminentă a vieții culturale românești, Ilarion Ionescu Galați sărbătorește anul acesta 80 de ani de viață dedicată muzicii ca violonist și dirijor de excepție.
A studiat dirijatul cu mari maeștri precum Emanuel Elenescu, Pierre Dervaux, Charles Munch, Eugene Ormandy și Leopold Stokowski, a fost director și dirijor permanent al orchestrei filarmonice din Istanbul și nu în ultimul rând, este dirijor și director onorific al Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești.
Programul artistic al serii de 5 octombrie propune, pentru prima parte, ”Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 77” din creația lui J. Brahms, în interpretarea violonistului Sebastian Tegzeșiu. Considerată ”împotriva viorii”, având dificultăți tehnice reale, lucrarea reprezintă o piatră de încercare pentru orice violonist.
Seara aniversară se va încheia cu ”Simfonia a IX a - Din Lumea nouă”, de A. Dvorak, una dintre cele mai populare simfonii ale compozitorului. Dvorak a creat această lucrare în America, impresionat și influențat de ceea ce a văzut și auzit în ”Lumea nouă”,
5 octombrie, în an aniversar pentru Filarmonica ”Paul Constantinescu”, ora 19:00, vă așteptăm să-l sărbătorim, prin muzică, pe unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori români, Ilarion Ionescu Galați.
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agentia Teatrală, la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 10 lei - elev și student.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923