Dirijorul Ilarion Ionescu Galați va fi aniversat săptămâna aceasta, al împlinirea vârstei de 80 de ani, la Filarmonica “Paul Constantinescu”

02 Oct 2017 10:00
Dirijorul Ilarion Ionescu Galați va fi aniversat săptămâna aceasta, al împlinirea vârstei de 80 de ani, la Filarmonica “Paul Constantinescu”
Joi, 5 octombrie 2017, ora 19.00, Filarmonica “Paul Constantinescu” va susține un Concert Simfonic Aniversar dedicat maestrului Ilarion Ionescu Galați, ”dirijorul pictor”.
Figură proeminentă a vieții culturale românești, Ilarion Ionescu Galați sărbătorește anul acesta 80 de ani de viață dedicată muzicii ca violonist și dirijor de excepție.
A studiat dirijatul cu mari maeștri precum Emanuel Elenescu, Pierre Dervaux, Charles Munch, Eugene Ormandy și Leopold Stokowski, a fost director și dirijor permanent al orchestrei filarmonice din Istanbul și nu în ultimul rând, este dirijor și director onorific al Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești.
Programul artistic al serii de 5 octombrie propune, pentru prima parte, ”Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 77” din creația lui J. Brahms, în interpretarea violonistului Sebastian Tegzeșiu. Considerată ”împotriva viorii”, având dificultăți tehnice reale, lucrarea reprezintă o piatră de încercare pentru orice violonist.
Seara aniversară se va încheia cu ”Simfonia a IX a - Din Lumea nouă”, de A. Dvorak, una dintre cele mai populare simfonii ale compozitorului. Dvorak a creat această lucrare în America, impresionat și influențat de ceea ce a văzut și auzit în ”Lumea nouă”,
5 octombrie, în an aniversar pentru Filarmonica ”Paul Constantinescu”, ora 19:00, vă așteptăm să-l sărbătorim, prin muzică, pe unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori români, Ilarion Ionescu Galați.
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agentia Teatrală, la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 10 lei - elev și student.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
VA ROG SA IMI SPUNETI CAND SE DESCHIDE CENTRUL DE VACCINARE DE LA SCOALA GENERALA NR 28,SALA DE SPORT.
la multyi ani cu multa sananate.noi sucese, fericire si iubitre
Felicitari pentru organizarea si functionarea centrului de vaccinari din cadrul spitalului Boldescu, Ploiesti.M-am vaccinat pe data de 22.01.2021, orele 18.Totul s-a derulat la ora fixata, fara intarzieri,cu mult profesionalism si amabilitate[trei doamne asistente si dr. Luchian].Aproape ca nu-mi venea sa cred ca se poate si la noi asa!!
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0006
USD Dolarul SUA 4.0105 -0.0043
GBP Lira sterlina 5.4892 -0.0207
CHF Francul elvetian 4.5228 -0.0023
XAU Gramul de aur 240.0052 -1.5092