"Doamne ajută cui sărută/Și priește cui iubește",

19 Feb 2015 23:53
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, str. Toma Caragiu, nr.10 vă invită marți, 24 februarie 2015, ora 11.00 la spectacolul de canto, dans și muzică populară "Doamne ajută cui sărută/Și priește cui iubește", ediția a III-a, organizat în colaborare cu Palatul Copiilor Ploiești.
Grupul folcloric "Trandafirul prahovean" al Cercului de canto popular, coordonator prof Cristina Nicoleta Stănescu, împreună cu Cercul de etnografie și folclor, coordonator prof. Sorin Petre vor prezenta publicului cântece și dansuri specifice zonei prahovene dedicate Dragobetelui.
În legendele populare, Dragobetele este numit și Năvalnicul - un flăcău chipeș și iubăreț care le făcea pe tinerele fete să-și piardă mințile. Tradiția populară, îl mai numește, de asemenea, și Cap de primăvară, pentru că marchează începutul unui nou anotimp și reînsuflețirea naturii.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9250 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1340 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7441 0.0000
CHF Francul elvetian 4.4992 0.0000
XAU Gramul de aur 238.2808 0.0000