Doi elevi ploieșteni au obținut o medalie de aur și una de bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică

07 Aug 2017 16:21
A cincea participare consecutivă la Olimpiada Internațională de Lingvistică a adus lotului olimpic al României patru premii individuale (o medalie de aur și trei medalii de bronz), respectiv un premiu pe echipe (mențiune).

Distins la ediția anterioară cu o medalie de bronz, Theodor Cucu (Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești) a reușit să obțină de această dată medalia de aur. Performanța sa a fost secondată de Matei Costin Banu (Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești), Ștefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Botoșani) și Emilian Toma (Colegiul Național "Sf. Sava" din București), toți medaliați cu bronz.

Elevii români au fost pregătiți și însoțiți de Roxana Magdalena Dincă și Valentina Cojocaru, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universității București.

Olimpiada Internațională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiții internaționale de științe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală cu durata a 6 ore și o probă pe echipe (3 ore). Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală și logică matematică în procesul de înțelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea și reglează procesul de comunicare explicită prin construcția de structuri care favorizează învățarea cu ușurință a oricărei limbi.

La ediția din acest an (a XV-a), desfășurată în perioada 30 - 5 august iulie, în Irlanda (Dublin), au fost prezenți 180 de concurenți din 29 de țări de pe toate continentele.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677