Doi medici si trei asistente din Prahova, infectati cu COVID-19. Parchetul de pe langa Judecatoria Campina a dispus in doua situatii inceperea urmarii penale in rem pentru zadarnicirea combaterii bolii

03 Apr 2020 18:29
Doi medici si trei asistente din Prahova, infectati cu COVID-19. Parchetul de pe langa Judecatoria Campina a dispus in doua situatii inceperea urmarii penale in rem pentru zadarnicirea combaterii bolii
Conform datelor furnizate de Directia de Sanatate Publica Prahova, la nivelul judetului nostru exista in prezent 2 medici si 3 asistente cu rezultate pozitive la infecția cu noul coronavirus. Totodata 13 medici, 40 de asistente, 7 infirmiere, 6 îngrijitoare, o farmacistă și un brancardier se află în auto-izolare.
In aceste conditii, Parchetul de pe langa Judecatoria Campina a dispus inceperea urmaririi penale in rem sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicire a combaterii bolii in doua cauze. In prima s-a dispus cercetarea in cazul unui medic din cadrul Spitalului Municipal Campina diagnosticat cu COVID-19 care, potrivit DSP, a intrat in contact direct cu 84 de persoane care au intrat ulterior in izolare. A doua cauza in care se fac cercetari este in situatia unei doctorite de la Centrul Medical Sanconfind din Poiana Campina diagnosticata cu COVID-19 care, din ancheta epidemiologica a DSP, a intrat in contact cu 157 de persoane, trei dintre acestea fiind asistente medicale diagnosticate deasemenea cu noul coronavirus.

In urma acestei situatii, conducerea Spitalului Municipal Campina a emis urmatorul comunicat de Presa

 "Va informam ca la data prezentului anunt, un medic angajat al Spitalului Municipal Campina este internat intr-o alta unitate sanitara unde a fost diagnosticat pozitiv Covid.
In cursul serii precedente am solicitat Directiei Sanitare Prahova inceperea procedurii de evaluare epidemiologica in spital. Un numar de 20 angajati, toti fara simptomatologie, au fost considerati contacti. Pentru acestia s-a luat masura izolarii la domiciliu timp de 14 zile.
Totodata, va informam ca pana in acest moment, in spitalul nostru nu s-a inregistrat niciun pacient pozitiv Covid
Vom reveni cu alte elemente in functie de evolutia situatiei.
 Manager
Dr Calin Tiu"

Conform Prefecturii Prahova, la nivelul județului Prahova sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 4001 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu. În ultimele 24 de ore, au ieșit de sub această măsură 694 persoane, în timp ce alte 510 au intrat în auto-izolare pentru o perioadă de 14 zile. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 324 persoane.


Vedeti mai jos si comunicatul Centrului Medical Sanconfind, dat pe 1 aprilie 2020

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677