Doi minori, suspecti ca au spart site-urile mai multor institutii, printre care Politia Locala Ploiesti si Fortele Navale Romane. Au incercat sa compromita si pagina web a MAI

14 Aug 2018 13:54
Doi minori, suspecti ca au spart site-urile mai multor institutii, printre care Politia Locala Ploiesti si Fortele Navale Romane. Au incercat  sa compromita si pagina web a MAI
Procurorii DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Serviciul Teritorial Ploiești) au efectuat recent două percheziții domiciliare la locuințele a doi suspecți minori, bănuiti de infracțiuni îndreptate împotriva sistemelor informatice.

Se pare ca, in utimele luni, cei doi suspecți au accesat ilegal mai multe web-site-uri aparținând unor entități de drept public și drept privat din România și străinătate, au alterat conținutul și restricționat accesul pentru utilizatori folosind programe informatice specializate. Conform anchetatorilor, în unele dintre cazuri acestia au solicitat sume de bani în monedă virtuală pentru restabilirea situației anterioare.

Conform celor de la DIICOT, printre web-site-urile compromise de către cei doi se numără și cele aparținând Poliției Locale Ploiești și Forțelor Navale Române. Suspecții au încercat chiar să compromită și web-site-urile aparținând Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, acțiune nerealizată datorită măsurilor de securitate existente. Pe 11 august suspecții au accesat ilegal și restricționat accesul la web-site- ul aparținând Partidului Social Democrat, iar pe 12 august au accesat ilegal și restricționat accesul la website-ul aparținând Direcției Generale de Evidență a Persoanelor a Municipiului București.

Dosarul este instrumentat împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești. Potrivtit IJP Prahova, în urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice și mijloace de stocare a datelor informatice. Polițiștii au pus în aplicare 2 mandate de aducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice și perturbarea funcționării sistemelor informatice. La activități au participat și jandarmi.

DIICOT Ploiesti face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa video: Politia Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677