Doi minori, suspecti ca au spart site-urile mai multor institutii, printre care Politia Locala Ploiesti si Fortele Navale Romane. Au incercat sa compromita si pagina web a MAI

23 Sep 2018 20:56
Doi minori, suspecti ca au spart site-urile mai multor institutii, printre care Politia Locala Ploiesti si Fortele Navale Romane. Au incercat  sa compromita si pagina web a MAI
Procurorii DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Serviciul Teritorial Ploiești) au efectuat recent două percheziții domiciliare la locuințele a doi suspecți minori, bănuiti de infracțiuni îndreptate împotriva sistemelor informatice.

Se pare ca, in utimele luni, cei doi suspecți au accesat ilegal mai multe web-site-uri aparținând unor entități de drept public și drept privat din România și străinătate, au alterat conținutul și restricționat accesul pentru utilizatori folosind programe informatice specializate. Conform anchetatorilor, în unele dintre cazuri acestia au solicitat sume de bani în monedă virtuală pentru restabilirea situației anterioare.

Conform celor de la DIICOT, printre web-site-urile compromise de către cei doi se numără și cele aparținând Poliției Locale Ploiești și Forţelor Navale Române. Suspecții au încercat chiar să compromită și web-site-urile aparținând Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, acțiune nerealizată datorită măsurilor de securitate existente. Pe 11 august suspecții au accesat ilegal și restricționat accesul la web-site- ul aparținând Partidului Social Democrat, iar pe 12 august au accesat ilegal și restricționat accesul la website-ul aparținând Direcției Generale de Evidență a Persoanelor a Municipiului București.

Dosarul este instrumentat împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești. Potrivtit IJP Prahova, în urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice și mijloace de stocare a datelor informatice. Polițiștii au pus în aplicare 2 mandate de aducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice și perturbarea funcţionării sistemelor informatice. La activități au participat și jandarmi.

DIICOT Ploiesti face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa video: Politia Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Și nu sunt doar urși, ci și porci mistreți. Mare atenție!
Buna ziua,pe 22septembrie pentru o oră aveți disponibil și la ce ora?
Toți întrebați aici ce și cum.... Credeți că vă răspunde cineva.... Căutați .... Fiți pe fază, așa trebuie să fie un devărat polițist!
cand încep înscrierile pt. ordine publica din sursa externa jud. Botoșani
Va rog sa raspundeti la telefon ...multumesc
Curs valutar
EUR Euro 4.6282 -0.0328
USD Dolarul SUA 3.9551 -0.0492
GBP Lira sterlina 5.2026 -0.0635
CHF Francul elvetian 3.9909 -0.0415
XAU Gramul de aur 156.6016 -4.1587