Doi turiști au căzut în munții Bucegi, în zona Acele Morarului

21 Oct 2020 20:53
Doi turiști au căzut în munții Bucegi, în zona Acele Morarului
Acțiune în derulare, la această oră, a salvamontiștilor din cadrul Serviciului Public Județean SALVAMONT Prahova, Serviciului Public Local Bușteni și Serviciului Public Local Sinaia pentru salvarea a doua persoane căzute în zona Acele Morarului, din masivul Bucegi.
Acțiunea se anunță extrem de dificilă, anunță Salvamont România.
”Din primele informații se pare ca este vorba despre un grup organizat, format din 3 turiști, conduși de un ghid.
Unul dintre cei accidentați prezintă traumatisme la membrele superioare și la torace, iar despre cel de-al doilea, aflat undeva deasupra locației unde este cazuta prima victima, nu se cunosc încă informații”, a transmis sursa citată.
Intervin 16 salvamontiști din echipele Prahova, Bușteni și Sinaia.
Cei doi bărbați au aproximativ 40 de ani și au căzut aproape 200 metri.
Reprezentanții Salvamont Bușteni au transmis că se pare că unul dintre turiști are coastele fisurate, iar celălalt un umăr dislocat și o fractură la picior.

Foto cu caracter ilustrativ.
Sursa foto Salvamont Romania.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8732 0.0002
USD Dolarul SUA 4.1013 -0.0090
GBP Lira sterlina 5.4820 0.0285
CHF Francul elvetian 4.5070 -0.0002
XAU Gramul de aur 246.1113 -0.5634