Dragobetele a fost sarbatorit la Biblioteca din Filipestii de Padure prin cantec, dans si versuri- VIDEO

23 Feb 2018 19:19
Tradiția populara spune ca de DRAGOBETE nimeni nu trebuie să fie trist sau să plângă, deoarece așa va fi tot anul și va atrage ghinioanele asupra lui. În schimb, trebuie să petreacă și să se veselască, pentru ca tot anul să îi meargă bine și să aibă parte de voie bună. De asta au tinut cont si reprezentantii bibliotecii din comuna prahoveana Filipestii de Padure care au organizat o serbare cu elevii. Copiii s-au imbracat in costume populare si au sărbătorit Dragobetele prin muzica, versuri si dansuri. La activitate au participat si cititori, părinți si dansatori din ansamblul localitatii.

Pe vremuri în această zi de mare sărbătoare, tinerii îmbrăcați în straie frumoasemergeau in păduri să culeagă primele flori ale primăverii. Culesul florilor se continua cu voie bună și cântece, cu un fel de joc numit "zburătorit"


Susa foto/video: Biblioteca comunala Filipestii de Padure

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677