DSVSA Prahova anunta controale. Vezi de ce

08 Mar 2018 09:13
DSVSA Prahova  anunta controale. Vezi de ce
In scopul prevenirii aparitiei si evolutiei unor episoade de toxiinfectii alimentare in perioada Sarbatorilor Pascale 2018, DSVSA Prahova va intensifica controalele oficiale in unitatile de abatorizare, procesare, depozitare si vanzare cu amanuntul a produselor alimentare, tinand cont de faptul ca in aceasta perioada, in mod traditional, creste consumul de alimente de origine animala si nonanimala prin medicii veterinari din cadrul Circumscriptiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (CSVSA) si Circumscriptiilor Sanitare Veterinare Zonale (CSVZ) si personalul propriu, conform Regulamentului CE 882/2004 si Regulamentului CE 852/2004.
Controalele se vor efectua zilnic in perioada 05.03-07.04.2018 (premergatoare Sarbatorilor Pascale Catolice si Ortodoxe), inclusiv sambata si duminica, fiind asigurata permanenta la sediul circumscriptiilor prin afisarea programului de lucru si a numarului de telefon al medicului veterinar responsabil, iar la sediul DSVSA Prahova va exista zilnic o echipa de interventie rapida in urma sesizarilor si petitiilor consumatorilor, sesizari care pot fi transmise la tel.0244571751, email: office-prahova@ansvsa.ro si call-center 0800800454.
Pentru eficientizarea actiunilor de control DSVSA Prahova dispus urmatoarele masuri:
-nominalizarea prin decizie a persoanelor care fac parte din echipele mixte de control, zilnic fiind stabilite localitatile/traseele in care se vor efectua aceste controale, tipurile de unitati ce vor fi controlate, inclusiv targuri de animale si piete agroalimentare;
-notificarea in scris a primariilor, cu adresa nr.3070/07.03.2018, privind riscurile pentru sanatatea publica in cazul sacrificarilor de animale (miei si iezi) fara supraveghere sanitara veterinara si in conditii necorespunzatoare de igiena, precum si notificarea DSVSA Prahova, pana la data de 15.03.2018 privind posibilitatea/intentia amenajarii temporare a unor spatii pentru sacrificarea si prelucrarea primara (jupuire si eviscerare partiala) a mieilor si iezilor si conditiile minime de aprobare a acestora, in baza deciziei directorului executiv;
-contactarea administratorilor pietelor agroalimentare in vederea amenajarii spatiilor destinate comercializarii produselor de origine animala (carne miel/ied, oua, lapte si produse lactate) de catre producatorii persoane fizice/juridice, cu respectarea conditiilor de igiena a spatiului, ustensilelor si a persoanelor care manipuleaza alimentele (carnete sanatate, echipament protectie);
-in scopul asigurarii protectiei consumatorilor DSVSA Prahova va solicita, atunci cand situatia o impune, sprijinul altor institutii competente de la nivel judetean, respectiv ANAF, ANPC, DSP, IPJ, precum si controale comune, in limita competentelor organizate in baza protocoalelor de colaborare incheiate.
foto cu caracter ilustrativ: Opinia Buzau

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8730 -0.0007
USD Dolarul SUA 4.1185 0.0050
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0212
CHF Francul elvetian 4.5396 -0.0091
XAU Gramul de aur 253.9661 0.3176