Echipa de handbal juniori 1 speră să aibă şansa de a lupta pentru titlul de campioană!

10 Apr 2020 16:31
Echipa de handbal juniori 1 speră să aibă şansa de a lupta pentru titlul de campioană!
Pandemia de coronavirus a spus stop sportului în lume şi, ca efect, a dus la suspendarea activităţii Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, una dintre secţiile care este în pericol să rateze un sezon de la care avea mari aşteptări fiind cea de handbal. Şi ne referim în special la echipa de juniori 1, care era cu… un pas şi jumătate în Turneul final al campionatului şi avea speranţe mari ca, bazându-se pe lotul care devenea vicecampion la Juniori 2, în 2018, şi ocupa locul al 8-lea, anul trecut, la Turneul final de la Cluj-Napoca, să se implice, chiar, în lupta pentru titlul de campioană naţională.

În acest moment, se spune că Federaţia Română de Handbal are în studiu două variante, în funcţie de evoluţia situaţiei din ţară şi de o eventuală nouă prelungire a Stării de Urgenţă la mijlocul lunii mai: fie „îngheţarea” campionatului, fie condensarea ultimei părţi în luna iunie, pentru a se stabili pe teren campioanele la nivel de seniori şi, bineînţeles, juniori. Dacă Starea de Urgenţă se va prelungi din nou în luna mai, atunci şansele ca sezonul să fie decis pe teren sunt minime, pentru că, din iulie, sunt mulţi sportivi care au deja semnate contracte cu alte cluburi şi aceştia nu ar mai putea evolua pentru actualele lor formaţii. Evident, totul ar avea repercusiuni şi asupra competiţiilor de la nivel de juniori, pentru că e greu de crezut că, pe de o parte, federaţia va lua o decizie în privinţa întrecerilor seniorilor şi, pe de altă parte, va accepta ca, la juniori, să se joace chiar şi în lunile iulie sau august pentru stabilirea campioanelor.

Revenind la echipa de juniori 1 a clubului nostru, antrenorul Silviu Stănescu este, evident, extrem de dezamăgit de ghinionul pe care l-ar putea avea o generaţie cu perspective frumoase, pentru care acest sezon putea fi încununarea unei munci de câţiva ani. „Vă daţi seama că am un mare regret, pentru că ar fi a treia participare consecutivă la un turneu final, performanţă cu care nu ştiu dacă s-a mai întâlnit CSM-ul la nivel de băieţi. Noi mai aveam de disputat trei meciuri în Grupa Valoare 2 şi eram în proporţie de 99% calificaţi la Turneul final al campionatului, acolo unde, ştiţi cum se spune, totul este posibil. Ar fi păcat să ni se anuleze munca din ultimii ani şi să nu avem şansa de a lupta pentru titlul de campioni, dar nu avem ce face. Putem doar să sperăm că lucrurile vor reintra curând în normalitate şi, chiar de va fi să încheiem sezonul în iulie-august, federaţia să ne poată oferi această şansă”, ne-a declarat tehnicianul.
Deocamdată, aşa cum se întâmplă la toate sporturile, băieţii se pregătesc individual respectând un program stabilit de antrenor, cu accent pe pregătirea fizică, şi speră că vor avea oportunitatea ca, înainte de a face pasul spre seniorat, să-şi joace şansa la Turneul final al juniorilor 1.

În momentul întreruperii campionatului, CSM Ploieşti ocupa primul loc în Grupa Valoare 2, cu şase victorii şi o singură înfrângere.

În 2019, când echipa noastră a ocupat locul al 8-lea la Turneul final de la Cluj, 15 dintre cei 20 de componenţi ai lotului se aflau în primul an la nivelul juniorilor 1.
sursa CMS Ploiesti

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Felicitari !
Separatoarele cred ca sunt sfinte. Astăzi de dimineata ma îndreptam către Ploiești și un batranel cu Cielo a făcut același lucru...a întors pe liniile dublu continuu. Eu merg destul de des către Ploiești ,este imposibil ca de la Albaștri pana la Chitorani sa nu vad cel puțin doi INCONȘTIENȚI
Nu se află pe teren niciun echipaj de poliție, a fost chemat de unul dintre localnici,
Asa lege proasta ca la noi nu se mai gaseste findca eu ca frate acelei fete am vazut cum acel puști ia păcălit 2 zile si el era pitit chiar lângă casa....având complice chiar pe tatăl lui,,,pentru asa infracțiune merita exact cum.a murit si ea
Curs valutar
EUR Euro 4.8393 0.0006
USD Dolarul SUA 4.2695 -0.0508
GBP Lira sterlina 5.3923 -0.0171
CHF Francul elvetian 4.4587 -0.0418
XAU Gramul de aur 234.5040 -2.6342