Eclipsă parțială de Lună, diseară! Eclipsa va putea fi observată și din România!

07 Aug 2017 12:05
Eclipsă parțială de Lună, diseară! Eclipsa va putea fi observată și din România!
Eclipsa se produce în noaptea de 7 august și are maximul la ora 21.20. Este o eclipsă partială, iar în timpul maximului partea de jos a discului selenar va căpăta o culoare portocalie-roșiatică, potrivit astro-urseanu.ro
Fenomenul începe la ora 18.49 cand Luna încă nu a răsărit, iar Soarele se află pe cer. Luna intră în umbra Pământului la ora 20.22, exact când răsare orizontul de este-sud-est. De acum înainte eclipsa va putea fi observată și din România.
Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" al Municipiului București va fi deschis în seara eclipsei de Luna, luni 7 august, între 21-00. Vă așteptăm să vedeți Luna, dar și planetele Jupiter și Saturn.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8730 -0.0007
USD Dolarul SUA 4.1185 0.0050
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0212
CHF Francul elvetian 4.5396 -0.0091
XAU Gramul de aur 253.9661 0.3176