Elevii din Băicoi au marcat 145 de ani de la moartea lui Avram Iancu (GALERIE FOTO)

14 Sep 2017 15:12
Memoria lui Avram Iancu, eroul ardelean de referință al românilor, a fost evocată săptămâna aceasta la Biblioteca Orășănească Băicoi. La acțiune au participat 30 de copii din localitate, sub îndrumarea profesorilor Adrian Calaver și Nina Ilie. Prin marcarea celor 145 de ani de la moartea lui Avram Iancu organizatorii și-au propus în primul rând să le formeze elevilor participant o atitudine de respect pentru înaintași și a valorilor societății democratice.
Activitatea a debutat printr-o dezbatere în legătură cu importannța personalității lui Avram Iancu pentru noi, românii și a fost urmată de prezentarea unui material PowerPoint despre Avram Iancu.

Astfel, elevii din Băicoi au aflat că "Avram Iancu, alături de ,,moți", s-a jertfit cu credință pe câmpurile de luptă, care nu mor, ci rămân veșnic vii în memoria noastră. Mii de moți au luptat după puterile lor pentru păstrarea identității noastre, pentru demnitatea celor care trudeau aici pe pământurile și grăiau românește. Cinstirea în mod deosebit a memoriei lui Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou național al românilor din Transilvania, cu merite excepționale în afirmarea identității și a drepturilor naționale pe teritoriul strămoșesc, fostul conducător al revoluției române din 1848- 1849 din Transilvania este declarat ,,Erou al Națiunii Române", de către președintele țării- Klaus Iohannis."
Actiunea s-a incheiat cu un program artistic închinat marelui CRAI AL MUNTILOR, Avram Iancu- Marșul lui Iancu.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677