Elevii din Băicoi l-au omagiat, astăzi, pe prozatorul Dumitru Almaș (FOTO)

19 Oct 2017 20:11
Elevii claselor a IV a şi a V a de la Şcoala Gimnazială Ţintea din Băicoi, coordonaţi de profesor învăţământ primar Constantin Silvia şi profesor limba română Gonţea Ionela, au dat, astăzi, curs invitaţiei doamnei bibliotecar Fenichiu Oana de la Biblioteca Oraşeneasca Băicoi, compartiment în cadrul Biroului Cultură, Bibliotecă, Sport al Primăriei Băicoi, pentru a omagia 109 ani de la naşterea prozatorului Dumitru Almaș.
Organizatorii au readus în atenţia copiilor prezenţi importanţa scriitorului pentru literatura română şi i-a condus către sala de lectură pentru a răsfoi paginile volumelor "Povestiri Istorice”, "Drum de lupta si de glorie", "Comoara Brincovenilor", "Cheia inimii", Un om in furtuna", Eroi au fost, eroi sunt inca...", "Fratii Buzesti".
DUMITRU ALMAŞ (1908 – 1995) s-a născut la 19 octombrie 1908 , în comuna Negreşti, jud. Neamţ,pe numele adevărat Dumitru Ailincăi.
A fost prozator,istoric ,scriitor,publicist şi profesor universitar, autor de romane istorice şi de biografii romanţate.
A iniţiat (1967) şi a condus, ca redactor şef, revista Magazin istoric până în anul1971.
Deşi opera lui Dumitru Almaş este una vastă, poate cea mai cunoscută creaţie a sa, care a marcat copilăria multora dintre noi,este volumul Povestiri istorice.
Devenit profesor universitar de Istorie universală,era cunoscut pentru numărul mare de studenţi care participau la prelegerile sale. Dincolo de profesorul,scriitorul şi istoricul Dumitru Almaş, se afla un excellent povestitor, un povestitor al trecutului.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923