Elevii din Comarnic au participat la proiectul „Educația – unitate și solidaritate!”, realizat in parteneriat cu Primaria Comarnic

27 Oct 2020 13:21
„Educația – unitate și solidaritate!”


Elevii Liceului „Simion Stolnicu” și ai Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Comarnic au participat luna aceasta la un proiect educațional inițiat de prof. Piciorea Ancuța și organizat în parteneriat cu Primăria orașului Comarnic și Clubul Copiilor „Martha Bibescu”.
Proiectul, intitulat „Educația – unitate și solidaritate!” și realizat în premieră, a fost dedicat Zilei Mondiale a Educației, sărbătorită în 5 Octombrie, și a avut ca obiective implicarea activă a elevului în educație, colaborarea elevi-cadre didactice-familie, învățarea și adaptarea împreună la noile circumstanțe, dar și responsabilizarea în ceea ce privește regulile în situația epidemiologică actuală.
În acest context, elevii au fost provocați să elaboreze o lucrare conținând un scurt text, citat inspirational, compunere sau desen despre unitate și solidaritate în mijlocul crizei pandemice care a afectat toate țările lumii, indiferent de vârstă, ocupație, gen.
Iar tinerii comărniceni nu s-au dezis de originaliatea și creativitatea specifică minții crude de copil, așa că lucrările lor au fost variate și foarte expresive. Au înscris lucrări în cadrul proiectului „Educația – unitate și solidaritate!” elevi de toate vârstele, de la clasa a II-a primară și până la clasa a XI-a.
Munca participanților nu a fost în zadar, elevii au fost premiați cu diplome de câștigător și de participare pentru fiecare clasă în parte.
În urma proiectului, două concluzii importante privind modul de percepție al vieții de școlar în pandemia de coronavirus, ies la iveală: pe de o parte, elevii preferă cursurile față-în-față în detrimentul orelor online – ghidați fiind de nevoia naturală de socializare, iar pe de altă parte, tinerii școlari sunt bine informați cu privire la măsurile de protecție în fața Covid-19. Poate chiar mai informați și cu siguranță mai responsabili decât mulți dintre adulții de astăzi.
În imaginile următoare vă prezentăm o parte din lucrările supuse jurizării și lista câștigătorilor proiectului educational.

Alina Bunghez

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8732 0.0002
USD Dolarul SUA 4.1013 -0.0090
GBP Lira sterlina 5.4820 0.0285
CHF Francul elvetian 4.5070 -0.0002
XAU Gramul de aur 246.1113 -0.5634