Emoții în rândul persoanelor vârstnice din Băicoi. Primăria le-a sărbătorit ziua așa cum se cuvine (GALERIE FOTO)

02 Oct 2017 11:29
Primăria Băicoi, prin Biroul Cultură Bibliotecă Sport, a sărbătorit în avans Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice și Ziua Internațională a Muzicii printr-un spectacol oferit bătrânilor din localitate. Manifestarea, ce a avut loc vineri seara la Casa de Cultură Țintea, a fost una emoționantă atât pentru organizatori, cât și pentru cei aflați în sală.
„Participanții s-au distrat, au fost emoționați și mai ales motivați pentru că administrația locală, prin Primăria Orașului Băicoi și primarul localității, Marius Constantin, se gândește și la acest segment social care are nevoie de protecție, de iubire, de socializare pentru că ei sunt părinții și bunicii noștri. Dintre toate activitățile pe care le-a desfășurat de-a lungul timpului, pentru mine aceasta a fost cea mai emoționantă. M-am simțit ca un copil înconjurat de persoane pe care le asimilez cu părinții și bunicii mei” ne-a declarat Robert Stoica, șef Birou Cultură Bibliotecă Sport Băicoi

Activitatea a început cu un discurs susținut de șeful Biroului Cultură Bibliotecă Sport, Robert Stoica, despre semnificația celor două sărbători, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice și Ziua Internațională a Muzicii. A continuat apoi cu prezentarea unor filmulețe emoționate menite să le arate bătrânilor din sală că sunt cele mai importante persoane din viața organizatorilor, dar și a unor maxime motivante despre înțelepciune și experiența de viață.
După aceste momente emoționante, participanții au avut parte de un adevărat specatcol. Primii pe scenă au urcat membrii Ansamblului de dans popular „Crăișorul” coordonat de instructorul coregraf George Stănescu. Profesorul colaborator de canto, Bianca Constantinescu, de la Clubul Copiilor din Băicoi, le-a oferit apoi un colaj de muzică ușoară, printre piesele interpretate numărându-se „Drumurile noastre toate”, „Zaraza” și altele. Iar la final, preț de 25 de minute, au întreținut atmosfera doi profesori ai Casei de Cultură. Este vorba despre Cătălin Luca, profesor de pian acordeon, și Ion Enescu, instructor muzical percuție tobe, coordonatorul trupei „Bambino” care a reprezentat orașul Băicoi inclusiv la preselecțiile concursului „Românii au talent”.
După succesul pe care l-a avut spectacolul pentru persoanele vârstnice, organizatorii se gândesc să desfășoare astfel de activități mai des, poate chiar o data pe lună.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunteti penibili cu recomandarile voastre de rute alternative, si mai dificile si mai periculoase decat ruta directa.Inca trebuie sa fim multumiti ca nu suntem trimisi sa facem ocolul prin Bulgaria, Serbia si apoi prin Timisoara. ca dupa 3-4 zile ajungeti insfarsit la destinatie.
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Curs valutar
EUR Euro 4.8736 0.0015
USD Dolarul SUA 4.0226 -0.0208
GBP Lira sterlina 5.3968 -0.0013
CHF Francul elvetian 4.5028 0.0097
XAU Gramul de aur 237.9570 0.0176