Exercitii antiterorism, in centrul Ploiestiului si in fosta tabara pentru elevi din Paulesti

26 Mar 2018 15:41
Exercitii antiterorism, in centrul Ploiestiului si in fosta tabara pentru elevi din Paulesti
In perioada 27-29 martie 2018, Jandarmeria Prahova va desfasura exercitiul combinat pe linia interventiei antiteroriste la obiectivele din competenta Jandarmeriei Romane "Oleum 18".
Exercitiul combinat cu forte in teren " OLEUM 18", este al VIII -lea dintr-o serie de exercitii integrate organizate de Jandarmeria Romana. La acest eveniment participa reprezentanti ai Directiei Generale Management Operational a M.A.I., Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova si Gruparii de Jandarmi Mobile Ploiesti, precum si specialisti din cadrul institutiilor partenere cu atributii in domeniul ordinii publice si a prevenirii si combaterii terorismului: S.R.I. (autoritate cu rol coordonator in Sistemul National de Prevenire si Combatere a Terorismului), Inspectoratul de Politie Judetean Prahova, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Prahova, Serviciul de Telecomunicatii Speciale Prahova, Serviciul Judetean de Protectie Interna Prahova si toti ceilalti parteneri cu care colaboram in virtutea atributiilor pe care institutia le are.
Scopul exercitiului este de antrenare a componentelor Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului pentru gestionarea in comun a provocarilor determinate de interventia antiterorista la obiectivele din competenta Jandarmeriei Romane, de perfectionare si testare a efectivelor de jandarmi. Se urmareste evaluarea modului de desfasurare a tuturor activitatilor cuprinse in scenarii, din punct de vedere al organizarii acestora, al etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare si coordonarea fortelor din teren, pana la modul de actiune efectiv al fortelor de ordine publica participante, intr-o situatie cat mai aproape de realitate.
Astfel, o parte din activitatile cuprinse in scenariul "OLEUM 18", se vor desfasura in spatiul public, fara a afecta buna desfasurare a activitatilor institutionale sau cetatenesti si fara a impune restrictii majore de circulatie, dupa cum urmeaza:
In zona pasajului subteran de la Palatul Culturii - marti, 27 martie 2018, incepand cu ora 09.00;
La sediul Curtii de apel Ploiesti din str. Emil Zola, nr.4 - miercuri, 28 martie 2018, incepand cu ora 14.00;
In incinta fostei Tabere de elevi situata in zona D.J. 100 D (Paulesti-D.N1) - joi, 29 martie 2018, incepand cu ora 10.00.

Deasemenea, pentru informarea corecta a populatiei si pentru evitarea oricaror incidente, dorim sa subliniem inca o data CARACTERUL DE EXERCITIU al activitatilor ce se vor desfasura.
In zilele urmatoare se vor desfasura antrenamente in cele trei locatii anterior amintite.
In situatia in care ploiestenii se vor afla in zonele de desfasurare a exercitiilor, le adresam respectuos rugamintea de a nu se alarma, de a-si pastra calmul si de a respecta indicatiile fortelor de ordine.

Foto cu caracter ilustrativ: http://www.tion.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0148 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5099 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5251 0.0000
XAU Gramul de aur 241.5144 0.0000