Exercitiu la rafinaria Petrotel Lukoil. Ce s-ar intampla in cazul unei explozii in zona rampei de descarcare titei la un vagon cisterna

29 Oct 2020 17:49
Comunicat ISU Prahova: În data de 29.10.2020, începând cu ora 10:00, pe amplasamentul rafinăriei S.C. Petrotel Lukoil S.A, se desfășoară un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competență, în situația producerii unui accident major.
Scenariul exercițiului de intervenție se referă la o explozie în zona rampei descărcare țiței la un vagon cisternă cu o capacitate de 68 mc, respectiv o explozie a vaporilor din interiorul acestuia. În urma exploziei se rupe partea superioară a cisternei și se aprinde țițeiul. Vagonul face parte dintr-o garnitură cu zece cisterne CF, cinci dintre acestea fiind pline, la capacitate maximă. Din cauza exploziei, mai multe persoane care se aflau pe o rază de 30 m sunt rănite și necesită ajutor medical calificat imediat.
Având în vedere riscul propagării incendiului la instalațiile învecinate, precum și numărul mare de victime care necesită acordarea primului ajutor, se vor pune în aplicare Planul de urgență externă al obiectivului și Planul roșu județean.
Totodată, 67 de pompieri militari și 10 elevi cu 7 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială de intervenție pentru accidente colective și calamități, 4 ambulanțe SMURD, 5 autospeciale de primă intervenție și comandă și 2 autospeciale de grupă operativă vor asigura intervenția în situația simulată.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677