Expozitie a unei artiste din Baicoi, la Casa de Cultura

13 Aug 2019 09:16
Pana pe 9 august, la Casa de Cultură Băicoi puteti admira expoziţia ,,SUFLET COLORAT”. Lucrarile din cadrul expozitiei respective sunt realizate de Elena Grou, o artista din Baicoi. Potrivit unei descrieri pe pagina de facebook a institutiei, “Elena Grou, născută la Băicoi, în anul 1940, îşi aminteşte cu emoţie că a descoperit o nouă lume, a culorii , încă de la patru ani , când a început să picteze, însă nu poate uita că în anul 1952, tatăl, intuind că ceea ce „ zugrăvea” cu migală fetiţa este mai mult decât o joacă, este har, este pasiune, îi oferă primele culori în ulei.
Cu bucurie, Elena aşterne pe pânză tot ceea ce a văzut frumos, tot ceea ce a simţit armonios: de la animale şi peisaje, la icoane. Astfel, natura i-a fost primul maestru, căci nu a avut parte de îndrumarea unui profesor, luându-şi drept model măreţia naturii.
De-a lungul timpului şi-a găsit refugiu în lumină şi culoare, mărturisind că picta până se închidea lumina... lumina din afară, dar şi cea interioară, flacăra inspiraţiei...
Pentru că pictează pentru bucuria de a oferi cu fiecare lucrare un moment de linişte şi de frumos, doamna Elene Grou nu şi-a vândut lucrările, le-a dăruit celor pe care i-a simţit aproape, enoriaşilor Bisericii Lilieşti, elevilor Şcolii Gimnaziale Lilieşti.
La cei aproape 80 de ani, deşi povara anilor o ţintuieşte de doi ani acasă, doamna Elena Grou încă mai pictează icoane, în prezent lucrând la refacerea Troiţei de la Lilieşti, simţind că mai are de împărtăşit credinţă, bucurie, lumină.”
Sursa foto: Casa de Cultura Baicoi

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Buna ziua as dori un tort cu cifra 30. Imi puteti spune un pret? Multumesc
Buna seara! Este suficienta doar completarea formularului de la scoala sau se mai face inca o inscriere?Deja am completat unul!Seara minunata!
Mulțumim mult pentru susținere!
O initiativa f buna si utila. Am accesat si pagina de facebook Semn de Exclamare. Foarte binevenita!
In cele din urma concertul a avut doi dirijori.Unul cu numele pe afis, altul in fapt.Unul s-a imbolnavit subit( pentru a cata oara?) sub greutatea partiturilor, altul a salvat spectacolul. Unul ramane cu o colectie de afise, altul in inima instrumentistilor si a publicului.
Curs valutar
EUR Euro 4.7759 0.0030
USD Dolarul SUA 4.3145 -0.0014
GBP Lira sterlina 5.5810 -0.0128
CHF Francul elvetian 4.3522 -0.0064
XAU Gramul de aur 203.3031 0.9771