Expozitie a unei artiste din Baicoi, la Casa de Cultura

13 Aug 2019 09:16
Pana pe 9 august, la Casa de Cultură Băicoi puteti admira expoziţia ,,SUFLET COLORAT”. Lucrarile din cadrul expozitiei respective sunt realizate de Elena Grou, o artista din Baicoi. Potrivit unei descrieri pe pagina de facebook a institutiei, “Elena Grou, născută la Băicoi, în anul 1940, îşi aminteşte cu emoţie că a descoperit o nouă lume, a culorii , încă de la patru ani , când a început să picteze, însă nu poate uita că în anul 1952, tatăl, intuind că ceea ce „ zugrăvea” cu migală fetiţa este mai mult decât o joacă, este har, este pasiune, îi oferă primele culori în ulei.
Cu bucurie, Elena aşterne pe pânză tot ceea ce a văzut frumos, tot ceea ce a simţit armonios: de la animale şi peisaje, la icoane. Astfel, natura i-a fost primul maestru, căci nu a avut parte de îndrumarea unui profesor, luându-şi drept model măreţia naturii.
De-a lungul timpului şi-a găsit refugiu în lumină şi culoare, mărturisind că picta până se închidea lumina... lumina din afară, dar şi cea interioară, flacăra inspiraţiei...
Pentru că pictează pentru bucuria de a oferi cu fiecare lucrare un moment de linişte şi de frumos, doamna Elene Grou nu şi-a vândut lucrările, le-a dăruit celor pe care i-a simţit aproape, enoriaşilor Bisericii Lilieşti, elevilor Şcolii Gimnaziale Lilieşti.
La cei aproape 80 de ani, deşi povara anilor o ţintuieşte de doi ani acasă, doamna Elena Grou încă mai pictează icoane, în prezent lucrând la refacerea Troiţei de la Lilieşti, simţind că mai are de împărtăşit credinţă, bucurie, lumină.”
Sursa foto: Casa de Cultura Baicoi

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
SI....ce sa intimplat timp de doi ani ?
BUNA ZIUA EU AM DEPUS LA COSULATULROMANIEI DIN LISABONA CERTIFICATUL DE NASTERE VECHI,PT.A OBTINE ALTUL NOU,DAR A TRECUT AUN AN DE ZILE SI INCA CERTIFICATUL NOU NU A FOST ELIBERAT DI JUDETUL PLOIESTI -PRAHOVA UNDE MAM NASCUT.DE LA AMBASADA ROMANIEI MIA SA SPUS CA NU ASOSIT NIMIC.VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNETI CE AM DE FACUT SI DE CE CERTIFICATUL MEU DE NASTERE NU A FOST TRIMIS MULTUMESC.
Chiar suntem disperati ca sa pot merge la munca trebuie sa pun pungi de plastic peste incaltaminte.Gunoiul nu ne-a fost ridicat de doua saptamani.Cand e timpul bun nu vin la lucru cand ploua vin si nu au ce face.
Mare OM
Acolo trebuia făcut un pod, nu mai existau astfel de situații....
Curs valutar
EUR Euro 4.7274 0.0058
USD Dolarul SUA 4.2656 0.0418
GBP Lira sterlina 5.1830 0.0797
CHF Francul elvetian 4.3506 0.0151
XAU Gramul de aur 207.0308 3.2134