Expoziție de ceramică „Povestea lutului”, la Ploiești

13 Feb 2020 11:26
Expoziție de ceramică „Povestea lutului”, la Ploiești
Centrul Județean de Cultură Prahova, instituție subordonată Consiliului Județean Prahova, anunță printr-un comunicat de presa că organizează vineri, 14 februarie 2020, ora 11.30, la Palatul Culturii din Ploiești, etajul al doilea, în spațiul expozițional Arcade, vernisajul expoziției de ceramică „Povestea lutului”. Potrivit reprezentantilor institutiei, expoziția, inclusă în proiectul ,,Valori de patrimoniu”, din cadrul programului ,,Un patrimoniu pentru viitor”, își propune să aducă în atenția vizitatorilor o colecție de obiecte de lut și unelte utilizate la prelucrarea acestora, din zone reprezentative ale țării, unde este practicat meșteșugul olăritului, cum ar fi Vâlcea - Horezu, Botoșani, Suceava, Iași, Galați, Maramureș, precum și din județul Prahova și regiunile învecinate, respectiv județele Ilfov și Dâmbovița. Totodată, în cadrul vernisajului, vor fi prezentate materiale video rezultate în urma activității de cercetare din cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova.
Programul ,,Un patrimoniu pentru viitor” are ca scop familiarizarea publicului cu valorile patrimoniului cultural românesc și prahovean, prin intermediul unor expoziții, lecții deschise, ateliere de lucru și alte activități culturale.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8408 0.0002
USD Dolarul SUA 4.2716 -0.0226
GBP Lira sterlina 5.4099 0.0329
CHF Francul elvetian 4.5537 -0.0054
XAU Gramul de aur 249.0787 0.2149