Expoziție de ceramică „Povestea lutului”, la Ploiești

13 Feb 2020 11:26
Expoziție de ceramică „Povestea lutului”, la Ploiești
Centrul Județean de Cultură Prahova, instituție subordonată Consiliului Județean Prahova, anunță printr-un comunicat de presa că organizează vineri, 14 februarie 2020, ora 11.30, la Palatul Culturii din Ploiești, etajul al doilea, în spațiul expozițional Arcade, vernisajul expoziției de ceramică „Povestea lutului”. Potrivit reprezentantilor institutiei, expoziția, inclusă în proiectul ,,Valori de patrimoniu”, din cadrul programului ,,Un patrimoniu pentru viitor”, își propune să aducă în atenția vizitatorilor o colecție de obiecte de lut și unelte utilizate la prelucrarea acestora, din zone reprezentative ale țării, unde este practicat meșteșugul olăritului, cum ar fi Vâlcea - Horezu, Botoșani, Suceava, Iași, Galați, Maramureș, precum și din județul Prahova și regiunile învecinate, respectiv județele Ilfov și Dâmbovița. Totodată, în cadrul vernisajului, vor fi prezentate materiale video rezultate în urma activității de cercetare din cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova.
Programul ,,Un patrimoniu pentru viitor” are ca scop familiarizarea publicului cu valorile patrimoniului cultural românesc și prahovean, prin intermediul unor expoziții, lecții deschise, ateliere de lucru și alte activități culturale.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Sfincxul din Bucegi este un Monument alui Dumnezeu....
Sfincxul din Bucegi este un Monument alui Dumnezeu....
Ma intereseaza pentru fiica mea in varsta de 10 ani cursuri de pictura.
Ok Dar cand dai traseu dupa 4 5 luni pe banii mei astept cand am dreptul sa dau de 15 ori cu un dosar ...ori acu abia daca dai de 2 ori traseu cu un dosar
Curs valutar
EUR Euro 4.8068 -0.0006
USD Dolarul SUA 4.3926 -0.0260
GBP Lira sterlina 5.6544 -0.0622
CHF Francul elvetian 4.5223 -0.0089
XAU Gramul de aur 232.5829 -1.5538