Expoziție semnată de artistul plastic Florina Breazu, la Ploiești

26 Sep 2017 17:10
Expoziție semnată de artistul plastic Florina Breazu, la Ploiești
Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, organizează miercuri, 27 septembrie 2017, ora 17,00, la sediul muzeului Ploieşti, B-dul Independenţei nr.1 vernisajul expoziţiei UNIVERS 44 a artistei Florina Breazu

Artistă de origine basarabeană, născută la Chișinău, a făcut studii de artă atât în Republica Moldova, la Chișinău, cât și în România, la Academia de Arte Vizuale „Ion Andreescu“, Cluj-Napoca și Universitatea de Arte George Enescu, Iaşi, actualmente doctorand al universității Naționale de Artă București.
Debutează în 1992 la o expoziție de binefacere pentru ajutorarea sinistraților moldoveni din conflictul transnistrean, urmând apoi o activitate artistică intensă și angajată, cu expoziții personale aproape anuale, din 2001, participări la expoziții internaționale în România, Franța, Germania, Belgia, Olanda, Rusia, participări la Tabere de creație atât în România, cât și în Rusia și Bulgaria, fapt ce duce la prezența lucrărilor sale în numeroase colecții publice și private din Republica Moldova și din străinătate.
Eforturile i-au fost răsplătite cu premii și distincții, în 2008 primind Titlul onorific Maestru în artă, prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova, nr. 1945-IV din 14 noiembrie.
Are o bogată activitate didactică și pedagogică din calitatea de lector al Academiei de Pictură Stati Art Chișinău, prezentă în numeroase jurii de specialitate ale concursurilor, sau comisii de evaluare (în 2006 – membră în juriul Eurovision).

„… Florina Breazu … sunt autori de elevată ținută intelectuală în creația cărora stihia abstracției și realitatea figurativă, elementul grafic și cel pictural se află într-un extrem de bine chibzuit echilibru.“
C. I. Ciobanu, doctor habilitat în arte vizuale, Muzeul Național de Artă
al Moldovei, Colecția pictură națională, Album, 2015

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895