Expoziție semnată de artistul plastic Florina Breazu, la Ploiești

26 Sep 2017 17:10
Expoziție semnată de artistul plastic Florina Breazu, la Ploiești
Muzeul Județean de Artă Prahova "Ion Ionescu-Quintus", organizează miercuri, 27 septembrie 2017, ora 17,00, la sediul muzeului Ploiești, B-dul Independenței nr.1 vernisajul expoziției UNIVERS 44 a artistei Florina Breazu

Artistă de origine basarabeană, născută la Chișinău, a făcut studii de artă atât în Republica Moldova, la Chișinău, cât și în România, la Academia de Arte Vizuale "Ion Andreescu", Cluj-Napoca și Universitatea de Arte George Enescu, Iași, actualmente doctorand al universității Naționale de Artă București.
Debutează în 1992 la o expoziție de binefacere pentru ajutorarea sinistraților moldoveni din conflictul transnistrean, urmând apoi o activitate artistică intensă și angajată, cu expoziții personale aproape anuale, din 2001, participări la expoziții internaționale în România, Franța, Germania, Belgia, Olanda, Rusia, participări la Tabere de creație atât în România, cât și în Rusia și Bulgaria, fapt ce duce la prezența lucrărilor sale în numeroase colecții publice și private din Republica Moldova și din străinătate.
Eforturile i-au fost răsplătite cu premii și distincții, în 2008 primind Titlul onorific Maestru în artă, prin decretul Președintelui Republicii Moldova, nr. 1945-IV din 14 noiembrie.
Are o bogată activitate didactică și pedagogică din calitatea de lector al Academiei de Pictură Stati Art Chișinău, prezentă în numeroase jurii de specialitate ale concursurilor, sau comisii de evaluare (în 2006 " membră în juriul Eurovision).

"… Florina Breazu … sunt autori de elevată ținută intelectuală în creația cărora stihia abstracției și realitatea figurativă, elementul grafic și cel pictural se află într-un extrem de bine chibzuit echilibru."
C. I. Ciobanu, doctor habilitat în arte vizuale, Muzeul Național de Artă
al Moldovei, Colecția pictură națională, Album, 2015

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9242 -0.0017
USD Dolarul SUA 4.1233 -0.0026
GBP Lira sterlina 5.7569 -0.0030
CHF Francul elvetian 4.4890 -0.0040
XAU Gramul de aur 236.1626 -0.2731