Fântâna centrală de la Castelul Peleș, reabilitată

21 Aug 2019 17:58
Fântâna centrală de la Castelul Peleș, reabilitată
Fântâna centrală de la Castelul Peleș a fost reabilitată. Veolia România a sprijinit Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș pentru reîntregirea monumentului istoric și terasele acestuia, prin execuția lucrărilor necesare repunerii în funcțiune a fântânii centrale din curtea Castelul Peleș, una dintre cele mai prestigioase monumente din Europa.
Fântâna principală, cea mai mare dintre cele 16 fântâni existente în curtea castelului, a fost reabilitată printr-un proces amplu de refacere a sistemului de instalații de apă și jet, cât și prin intervenții de construcții pentru refacerea estetică și funcțională a obiectivului, lucrări care au durat aproximativ două luni.
"Compania noastră susține valorile românești, de aceea ne-am implicat în acest proiect deosebit. Fântâna reabilitată din Curtea Castelului Peleș este un monument istoric, un reper național și suntem mândri că prin expertiza noastră am dus la reîntregirea unuia dintre cele mai importante monumente istorice din România. Așa cum am redat Bucureștiului fântânile din Piața Unirii, cu ajutorul specialiștilor Apa Nova, așa ne dorim ca această reabilitare să contribuie esențial la creșterea calității vieții culturale a comunității, iar cei peste 400.000 de turiști, care vizitează anual Muzeul Național Peleș să se bucure acum și de acest glorios simbol al României", a declarat Mădălin Mihailovici, director general Veolia România.
Fântâna este funcțională și poate fi admirată începând cu data de 22 august, când se împlinesc 144 de ani de la ceremonia de punere a pietrei de temelie a Castelului Peleș. Acesta a fost construit de Carol I al României nu doar pentru a fi reședința de vară a regilor României, ci și ca un monument național care să marcheze victoria în războiul de Independență al României.
"Fântâna refăcută reprezintă un element de dinamică în percepția palatului și adaugă un plus de valoare acestuia. Fiecare turist care va vizita Castelul Peleș se va putea bucura de frumusețea spectacolului oferit de fântâni, așa cum erau odinioară", a precizat Profesor Doctor Arhitect Augustin Ioan, președintele Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș.



COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677