FC Petrolul Ploiesti, calificat in urmatoarea etapa a Cupei Romaniei

09 Sep 2021 09:11
FC Petrolul Ploiesti, calificat in urmatoarea etapa a Cupei Romaniei
Comunicat de presa: Petrolul a avut nevoie de 120 de minute pentru a merge mai departe în Cupa României, tranșând, după prelungiri, meciul disputat pe terenul Daciei Unirea Brăila. A fost 1-1 la capătul timpului regulamentar, după ce Bratu (72) a deschis scorul, iar Priboi (81) a restabilit echilibrul, pentru ca Alberto Olaru să înscrie, în minutul 100, golul care a dus echipa noastră în „16”-imile competiției!

Că meciul n-a mai semănat cu cel desfășurat, recent, la Ploiești, și câștigat de „lupi” cu 4-0, s-a putut lesne observa încă de la bun început. Brăila a căutat să-și valorifice atuurile, inclusiv pe acela al unui teren greu practicabil și, implicit, pe care echipa mai tehnică ar fi construit cu mai multă dificultate, și s-a închis bine, ajutată și de faptul că petroliștii au intrat ceva mai greu în joc, iar ofensiva n-a produs atacurile necesare pentru a desface apărarea gazdelor.

Dacia a avut și prima ocazie a întâlnirii, o lovitură de cap expediată de către Voinescu (22), la care debutantul din poarta „lupilor”, Alex Radu, a fost atent și a respins de sub transversală, dar elanul ofensiv al brăilenilor s-a diminuat, după ce Robu a văzut două cartonașe galbene în decurs de nici cinci minute (25 și 29), lăsându-și, astfel, coechipierii în inferioritate numerică. Petrolul a replicat și a împins jocul spre careul advers, iar pe final de repriză a apărut și prima șansă a elevilor lui Nicolae Constantin, irosită de către Buia (40), cel care, cu un șut de la 13-14 metri lateral stânga, a trimis pe lângă colțul lung.

Scenariul jocului nu s-a schimbat, însă, nici după reluare, în ciuda dezechilibrului numeric existent pe teren. Ba chiar Brăila a fost, din nou, extrem de aproape de gol, dar, din fericire, Raphael Stănescu (53) n-ar reușit să profite până la capăt de eroarea lui Radu și să împingă în plasă balonul degajat greșit de către tânărul apărător al buturilor petroliste. Puțin mai târziu, același Stănescu (59) a încercat să-l surprindă pe Radu cu o lovitură liberă bătută din unghi, lateral stânga, direct spre poartă, însă balonul a picat pe transversala porții „galben-albaștrilor”!

A fost momentul în care Nae Constantin a considerat că e nevoie de „sânge proaspăt” de pe banca de rezerve și, treptat, a schimbat liniile. Iar, la scurt timp după ce tehnicianul „lupilor” a epuizat toate cele cinci schimbări, părea că se scrie și istoria calificării, pentru că Diarra, ultimul intrat, s-a lansat într-o cursă irezistibilă pe stânga, a centrat în mijlocul careului, și, cu un șut fără preluare, BRATU (72) l-a „țintuit” pe Duță: 0-1.

Brăila a găsit, însă, resurse nebănuite pe final, s-a aruncat în atac și a izbutit să prelungească suspansul. Alex Radu (78) a împiedicat, într-o primă fază, restabilirea echilibrului pe tabelă, cu o a dublă paradă de senzație la șuturile lui Stănescu și Șandru, dar, până la urmă, efervescența ofensivă gazdelor a dat roade, Priboi (81) marcând, cu o lovitură de cap, golul de 1-1! Și s-a intrat, astfel, în extra-time, chiar dacă, la chiar ultima acțiune a timpului regulamentar, Manolache și Chindriș au avut golul calificării în vârful bocancului, dar șuturile lor, expediate din interiorul careului, n-au reușit să treacă de barajul ridicat de defensiva Dunării!

Prima repriză a prelungirilor s-a rezumat, însă, la o dominare autoritară a Petrolului. Gazdele n-au mai rezistat ritmului impus și, firesc am putea spune, a venit și golul cu care „lupii” au trecut, din nou, în avantaj. În fix minutul 100, Diarra a furnizat încă o pasă decisivă, de această dată pentru OLARU, iar „căpitanul” de astăzi al formației noastre, rămas singur în careu, a plasat balonul pe lângă Duță: 1-2.

Petrolul merge, astfel, în „16”-imi, fază în care vor intra în cursă și formațiile de prim eșalon, și speră, astfel, să reediteze cel puțin parcursul din ultimele două sezoane, atunci când echipa noastră a atins sferturile de finală. Până atunci, însă, duminică, de la ora 11.00, urmează un meci extrem de complicat în campionat, la Slobozia, acolo unde trupa lui Nae Constantin trebuie să confirme startul bun pe care l-a luat în această stagiune. (Sursa: fcpetrolul.ro)

Foto:Sportpictures.eu/Sportul Ilustrat

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677