FC Petrolul Ploiesti, egal de luptă la Constanța

27 Aug 2019 10:18
FC Petrolul Ploiesti, egal de luptă la Constanța
Petrolul a ieșit cu patru puncte din „dubla” Călărași-Constanța, victoria obținută, în urmă cu mai bine de o săptămână, pe malul Dunării fiind completată de o remiză „albă” în partida disputată, contra Farului, pe Litoral.

Așteptat cu mult interes în ambele tabere, duelul dintre Farul și Petrolul s-a încheiat nedecis. Pe o căldură sufocantă, înfruntată cu brio de două galerii cât se poate de „vii”, grupul suporterilor petroliști fiind chiar mai numeros decât cel al localnicilor, meciul a avut, atât cât s-a putut, ritm, lipsind, însă, golul care să încline balanța către una dintre cele două părți. Iar cel mai aproape de victorie s-a aflat echipa noastră, beneficiara celor mai clare ocazii de gol, rămase, însă, din păcate, fără efect pe tabela de marcaj.

Petrolul putea să facă diferența până la pauză, fiind echipa care a construit mai mult și a ajuns, în mod logic, să amenințe la modul serios buturile adverse. Meza Colli (19) a avut șansa deschiderii scorului, dar n-a cadrat șutul dintr-o poziție excelentă, trimițând balonul, din interiorul careului, peste transversală, iar lui Arnăutu (39) terenul denivelat i-a jucat o festă, atacantul „lupilor” ratand, incredibil!, de lângă bara din stânga porții constănțene, după o centrare venită, de pe dreapta, de la Bărboianu!

Partea a doua a început după aceleași coordonate, cu o nouă oportunitate trecută în dreptul „lupilor”, lovitura de cap trimisă de către Laurențiu Marinescu (56) puțin peste poartă, însă, o dată cu trecerea timpului, Farul a căpătat ceva mai mult curaj și a căutat să împingă jocul spre buturile ploieștene. Au urmat câteva șarje ofensive periculoase ale „marinarilor”, cu o semi-ocazie a lui Hordouan (71), un șut-centrare de pe stânga, mingea fiind „scoasă” de către Lungu, de sub transversală, în corner, iar Stoican a răspuns, pentru ultima jumătate de oră a partidei, cu o mutare ofensivă, trimițând și un al doilea atacant de meserie pe teren, Guy Gnabaouyou debutând cu această ocazie în tricoul „galben-albaștrilor”.

Și francezul putea decide meciul, cu șapte minute înainte de final, atunci când, după un corner bătut de către Bratu de pe dreapta, Gnabaouyou a prelut în colțul opus al careului mic, însă a trimis peste poartă!

S-a terminat, astfel, 0-0, o remiză în urma căreia „lupii” se pot considera nemulțumiți, judecând după modul de desfășurare al ostilităților și după numărul de oportunități irosite. Cu 7 puncte, Petrolul ocupă, acum, poziția a șaptea în clasament după scurgerea a patru etape din actualul sezon al eșalonului secund, timp în care elevii lui Flavius Stoican au avut de jucat trei meciuri în deplasare și doar unul singur pe teren propriu.

Iar revenirea pe „Ilie Oană” se va lăsa așteptată, în condițiile în care întâlnirea dintre FC Petrolul și FK Csikszereda, ce ar fi trebuit să se desfășoare pe 3 septembrie, a fost amânată din dorința de a se proteja gazonul în perspectiva meciului oficial pe care România îl va susține, la Ploiești, cu Malta (8 septembrie).

Astfel, următoarea partidă a echipei noastre se va desfășura tot în deplasare, pe 6 septembrie, de la ora 19.30, la Timișoara, cu Ripensia.
sursa FC Petrolul Ploiesti

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Contantin Ilie Iată cum se împlinește istoria ! Vezi „Păuleștii din Prahova, Repere monografice, amintiri” autor Constantin Ilie, editura Socieratea Culturală „ Ploiești Mileniul III„ .ediția 2012 p 38 și ediția 2016, p.42,
Bravooo! Felicitari!
Asta se întâmplă datorită faptului că nu avem cale de acces și pasaj subteran dinspre Poienarii Rali, zilnic navetiștii sunt nevoiți să traverseze peste Calea ferată uneori și chiar foarte des prin trenul de marfa garat la liniile 4 și 5 și chiar pe sub tren că sa poată ajunge la linia 1 și 3
Mai este disponibil postul de contabil?
Buna ziua, ma bucur sa aud despre orice masuri luate impotriva poluarii, dar problema de baza in judetul dumneavoastra este LIPSA PASARELELOR PE DRUMUL NATIONAL CARE STRABATE VALEA PRAHOVEI si care duce la blocarea timp de ore a autovehicolelor in localitati precum Breaza, Comarnic, Sinaia, Azuga sau Busteni! Daca ati construi aceste PASARELE pentru a inlocui trecerile de pietoni, masinile ar trece mai repede iar indicele de poluare ar scadea simtitor (stiut fiind ca emanatiile de gaze toxice sunt mai mari cand masinile stationeaza si pornesc incontinuu, in loc de a se deplasa cu viteza). PUNETI ODATA PASARELE PE DRUMUL NATIONAL CARE TRAVERSEAZA VALEA PRAHOVEI! O intreaga Romanie v-ar multumi!
Curs valutar
EUR Euro 4.7354 -0.0009
USD Dolarul SUA 4.2654 -0.0292
GBP Lira sterlina 5.3123 0.0186
CHF Francul elvetian 4.3212 -0.0151
XAU Gramul de aur 206.5613 -1.1509