Fenomen unic în România, în masivul Ciucaș

07 Jun 2017 10:31
Masivul Ciucaș, mai exact muntele Roșu, oferă în aceste zile, un spectacol. A înflorit smârdarul, cunoscut și ca bujor de munte sau rododendronul, pe o suprafață de aproximativ 2 hectare. Drept urmare, crestele sunt acum... roșii. Ceea ce atrage mii de turiști. Și tocmai că vorbim despre un fenomen unic, autoritățile au și un festival dedicat acestei flori de munte care se va desfășura sâmbătă.
" Rododendronul, bujorul de munte sau smardarul, este o planta ocrotita de lege, fiind o planta rara. Ofera un spectacol de culoare, prin versantii rosii, plini de bujori de munte infloriti, de unde vine si numele de Muntele Rosu. Odinioara, din petalele bujorului de munte, se faceau dulceata si sirop, dar acum planta este ocrotita pentru a ne oferi un spectacol inedit.
Festivalul "Bujorul de Munte", a devenit o deja o traditie, aflandu-ne la a VII a editie. Acest festival are menirea de a transmite mai departe cantecul, jocul si traditiile populare, prin arta spetacolului. La acest festival vor participa ansambluri folclorice locale si din localitatile vecine. In acest an vor urca pe scena, peste 260 de solisti si dansatori. Bujorul de Munte este o atractie turistica, deoarece in aceasta perioada se inregistreaza un numar mult mai mare de turisti. El se intinde pe o suprafata de doua hectare" a declarat Lidia Pavel, directorul Centrului de Cultură Măneciu
Jandarmii trag un semnal de alarmă. Cine rupe această plantă va fi amendat. Iar sancțiune pot ajunge chiar și la 10.000 de lei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677