"Festival George Gershwin", la Ploiesti

21 Apr 2018 18:19
"Festival George Gershwin", la Ploiesti
Festival “George Gershwin“, pe 26 aprilie, la Filarmonica “Paul Constantinescu“. Sala “Ion Baciu” va găzdui, începând cu ora 19.00, un concert compus exclusiv din lucrări aparținând lui George Gershwin, unul dintre cei mai populari compozitori americani din prima jumătate a secolului al XX-lea. Programul cuprinde Uvertura Cubană, Concertul în Fa pentru pian și orchestră și Suita Simfonică “Porgy&Bess“. Invitatul serii va fi pianistul Mihai Ungureanu, iar la pupitrul dirijoral al orchestrei noastre simfonice se va afla maestrul Radu Postăvaru.
George Gershwin s-a remarcat prin faptul că a reușit să reunească elementele de jazz simfonic cu muzica ușoară. A compus atât pentru teatrele muzicale de pe Broadway cât și pentru sălile de concert clasic. Multe dintre piesele interpretate de cei mai cunoscuți instrumentiști și cântăreți americani, cum sunt Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Herbie Hanock etc., poartă semnătura lui George Gershwin.
Numele lui Mihai Ungureanu, solistul serii, este strâns legat de cel al Filarmonicii Oltenia din Craiova. A debutat la vârsta de 16 ani, pe scena acestei instituții de cultură, căreia ulterior i-a devenit director general, apoi director artistic. În prezent este solist concertist al Filarmonicii Oltenia. Deține numeroase înregistrări discografice proprii, cu un repertoriu bogat și divers ce cuprinde lucrări de la George Enescu la George Gershwin.
Pentru dirijorul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ploieștene, maestrul Radu Postăvaru, întânirea cu muzica lui George Gershwin a însemnat de fiecare dată o bucurie. După un astfel de concert, presa ploieșteană remarca faptul că lucrarea ”a fost tot timpul dominată de magnifica baghetă a dirijorului Radu Postăvaru, sub ea muzica lui Gershwin devenind pur și simplu supranaturală; așa se explică și aplauzele îndelungi și repetate care au răsplătit arta virtuosului șef de orchestră”.
Biletele sunt disponibile la preţuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar şi 5 lei - elev şi student şi pot fi achiziţionate atât de la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti, cât şi online, de pe www.filarmonicaploiesti.eu.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0148 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5099 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5251 0.0000
XAU Gramul de aur 241.5144 0.0000