"Festival George Gershwin", la Ploiesti

21 Apr 2018 18:19
"Festival George Gershwin", la Ploiesti
Festival "George Gershwin", pe 26 aprilie, la Filarmonica "Paul Constantinescu". Sala "Ion Baciu" va găzdui, începând cu ora 19.00, un concert compus exclusiv din lucrări aparținând lui George Gershwin, unul dintre cei mai populari compozitori americani din prima jumătate a secolului al XX-lea. Programul cuprinde Uvertura Cubană, Concertul în Fa pentru pian și orchestră și Suita Simfonică "Porgy&Bess". Invitatul serii va fi pianistul Mihai Ungureanu, iar la pupitrul dirijoral al orchestrei noastre simfonice se va afla maestrul Radu Postăvaru.
George Gershwin s-a remarcat prin faptul că a reușit să reunească elementele de jazz simfonic cu muzica ușoară. A compus atât pentru teatrele muzicale de pe Broadway cât și pentru sălile de concert clasic. Multe dintre piesele interpretate de cei mai cunoscuți instrumentiști și cântăreți americani, cum sunt Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Herbie Hanock etc., poartă semnătura lui George Gershwin.
Numele lui Mihai Ungureanu, solistul serii, este strâns legat de cel al Filarmonicii Oltenia din Craiova. A debutat la vârsta de 16 ani, pe scena acestei instituții de cultură, căreia ulterior i-a devenit director general, apoi director artistic. În prezent este solist concertist al Filarmonicii Oltenia. Deține numeroase înregistrări discografice proprii, cu un repertoriu bogat și divers ce cuprinde lucrări de la George Enescu la George Gershwin.
Pentru dirijorul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ploieștene, maestrul Radu Postăvaru, întânirea cu muzica lui George Gershwin a însemnat de fiecare dată o bucurie. După un astfel de concert, presa ploieșteană remarca faptul că lucrarea "a fost tot timpul dominată de magnifica baghetă a dirijorului Radu Postăvaru, sub ea muzica lui Gershwin devenind pur și simplu supranaturală; așa se explică și aplauzele îndelungi și repetate care au răsplătit arta virtuosului șef de orchestră".
Biletele sunt disponibile la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 5 lei - elev și student și pot fi achiziționate atât de la Casa de Bilete a Filarmonicii "Paul Constantinescu" Ploiești, cât și online, de pe www.filarmonicaploiesti.eu.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677